Articles guardats
3 claus financeres que has de conèixer abans d’anar d’Erasmus  

Actualitat Finances General

3 claus financeres que has de conèixer abans d’anar d’Erasmus  

Els programes d’Erasmus representen una gran oportunitat per als joves d’enriquir-se tant acadèmicament com culturalment. No obstant això, aquestes experiències també porten amb si una sèrie de decisions i consideracions financeres que han de tenir-se en compte per assegurar una estada sense esglais ni contratemps econòmics.  

Existeixen una sèrie de consells que poden ajudar-te a tenir sota control tots aquests imprevistos que poden sorgir durant el període d’Erasmus. Des de Caixa Enginyers, t’expliquem tres claus financeres que has de conèixer abans del teu viatge.  

1. Tenir un compte bancari que faciliti les gestions i eviti comissions  

Una de les coses més importants que has de tenir en compte abans d’anar-ten d’Erasmus és el compte bancari que utilitzaràs a l’estranger. Existeix l’opció d’obrir un compte bancari en el destí, encara que en funció del país pot ser una cosa complicada.  

El més fàcil i segur en aquest cas és assegurar-se que el compte bancari que tenim a Espanya no tingui comissions de manteniment, que permeti fer transferències sense cap recàrrec i que ofereixi targetes gratuïtes sense comissions de manteniment ni d’emissió. En el cas que el país tingui una moneda diferent de l’euro, és fonamental assegurar-se que no s’apliquen comissions extres per canvi de divisa.  

Si tens controlat això abans d’emprendre el teu viatge, podràs estalviar-te molts maldecaps i despeses innecessàries.  

2. Investigar sobre les beques disponibles  

Les beques poden suposar una gran ajuda financera al llarg del teu Erasmus. Moltes vegades no som conscients de la quantitat de beques i ajudes que existeixen per a aquesta mena de viatges acadèmics.  

És recomanable informar-se sobre les beques i ajudes financeres a sol·licitar, com el programa Erasmus+ de la Unió Europea. A més, moltes universitats i entitats ofereixen beques addicionals per a estudiants Erasmus.  

Fes una cerca exhaustiva i sol·licita aquelles en les quals compleixis els requisits. Això pot reflectir-se en un canvi significatiu dels diners invertits en l’Erasmus.  

3. Tenir una bona assegurança de viatge  

Aquest últim consell és un dels més importants, ja que pot salvar-te de qualsevol contratemps en el teu lloc de destinació. Quan vagis a contractar una assegurança de viatge per al teu Erasmus, fixa’t que no cobreixi només emergències mèdiques, sinó també pèrdua d’equipatge, cancel·lacions i altres imprevistos. Tenir una assegurança completa et brindarà tranquil·litat i suport en situacions inesperades.  

Com a últim consell, formar part d’una entitat que proporcioni un bon servei d’atenció al client és fonamental. Si sorgeix algun imprevist, és primordial que puguis contactar de manera ràpida amb la teva entitat, així com poder tenir accés de manera ràpida i àgil a totes les operacions a través del mòbil. Tot això et farà més fàcil l’estada.  

  

Anar-ten d’Erasmus és una oportunitat única en la vida, però requereix una planificació financera acurada perquè puguis gaudir al màxim de la teva experiència sense preocupar-te pels diners. Establir un pressupost sòlid, aprofitar les beques i ajudes disponibles, i gestionar correctament els teus comptes bancaris són algunes de les claus essencials per assegurar una estada tranquil·la i sense sobresalts financers. Recorda que una bona preparació et permetrà concentrar-te en el més important: aprofitar al màxim aquesta experiència acadèmica i personal!