Articles guardats
3a edició Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal Coneix els finalistes!

Fundació

3a edició Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal Coneix els finalistes!

Els 10 projectes finalistes de la 3a edició del Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal es troben ja en la fase de Mentoring, i al juny es revelarà el projecte guanyador.

El premi serà elegit per un jurat compost pel Jordi Llonch (guanyador al 2016 del concurs Idees Making Point organitzat per la Fundació Caixa d’Enginyers), el President i tres Patrons de la Fundació Caixa d’Enginyers.

Els 10 projectes finalistes, triats per un Comitè de Selecció format per representants de la Fundació Caixa d’Enginyers, membres de Peninsula Corporate Innovation, integren perfils en els àmbits de l’estratègia, negocis, màrqueting i tecnologia.

Finalistes de la 3a edició del Premi Ides Innovadores

 

  1. Smart Heliport. El projecte pretén digitalitzar l’heliport (IoT), connectar-lo a un centre de gestió integral (5G) i donar-li intel·ligència pròpia (IA predictiva a partir del big data generat), per a gestionar eficientment la xarxa d’heliports i oferint un servei a la societat de la més alta qualitat.

Equip: Aitor Martin. CEO a ADVANCED AIR MOBILITY. Managing Director a iTOR MARTIN

  1. Be Water. Pretén proporcionar aigua filtrada d’alta qualitat (sense clor ni metalls) a un preu més barat per als usuaris finals que l’aigua embotellada normal, juntament amb envasos recarregables innovadors opcionals que siguin biodegradables o de vidre.

Equip: Cagil Tureli. GE Renewables . Onshore Wind Services Lead Financial Analyst a GE

  1. Eskla-et. Un agent de viatges digital, que ofereix als viatgers amb escales llargues experiències memorables a través d’una solució completa que inclou activitat, transport, guia local, en un pack ajustat al temps d’escala.

Representant de l’equip: Deyanira Sánchez. Innovació. Desenvolupament de Negocis. Millora Contínua. Experiències i Servei per a Clients. Direcció de Projectes.

Altres membres de l’equip: Rocío Càceres, Rolando Sánchez, Estefanía Pérez.

  1. Ease Apps. Projecte d’innovació social que neix després d’observar les dificultats d’accés de les persones amb certes discapacitats als dispositius mòbils. Presenten tres aplicacions: Ease Touch, Ease Mouse i Ease Joypad. Ease Apps pot ser d’utilitat per a persones amb lesions cerebrals traumàtiques, paràlisi cerebral, esclerosi múltiple, Parkinson o tremolors essencials, entre altres.

Representant de l’equip: César Mauri. Freelance Programari Engineer. Entrepreneur. Accessibility Specialist.

Altres membres de l’equip: Ángel Aguilar

  1. L’objectiu d’aquest projecte és posar en el mercat un servei que proporcioni informació sobre el perfil nutricional (% grasses, % proteïnes, % carbohidrats i valor energètic) de la llet materna i comparar-los amb uns valors òptims de referència. En el cas que la llet no compleixi amb aquests valors òptims, es realitzaran recomanacions nutricionals a la mare.

Equip: Alberto Pasamontes. Chemometrician. Data Scientist. Data Analytics

  1. Sensoraïm. Té com a objectiu millorar la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat en la viticultura, proporcionant dades clau en temps real de la vinya.

Equip: Mariano Campoy. Investigador Científic a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)

  1. Vöbu. Consisteix a proporcionar un conjunt d’eines per a disminuir l’exposició a la contaminació invisible i millorar el benestar a llarg termini. Es tracta d’un entranyable ninot, en vöbu, capaç de mesurar els nivells de contaminació del teu entorn. Juntament amb un aplicació mòbil on hi ha informació i activitats sobre la contaminació.

Equip: Imma Martinez. CEO de vöbu.

Pau López. CTO de vöbu.

  1. Sustainable Geotechnics. La idea és aportar innovació i sostenibilitat ambiental al procés de construcció i de mitigació dels riscos hidrogeològics, en l’enginyeria civil i geotècnica.

Equip: Alessandro Fraccica. Ph.D., Geotechnical Engineer a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Vito Tagarelli. Research Fellowship a Politecnico di Bari

  1. Be Chained. Habilita consumidors a participar al mercat de la Gestió de la Demanda gràcies a la seva flexibilitat energètica. Amb la seva plataforma Demand-Side Response basada en Intel·ligència Artificial, modela el seu perfil de consum i optimitza automàticament la programació de la seva producció per a respondre a consignes d’Operadors de mercat, com a senyals de preu o supply shortage.

Equip: Stefano Melchior. Deep-Tech Entrepreneur. AI. Blockchain. IoT. Data Science. Global Operations & Purchasing. Digital Marketing.

  1. Dispositiu robòtic portable que vincula l’espai físic i virtual mitjançant una projecció intel·ligent i interactiva. Pluxer converteix qualsevol superfície en un espai tàctil i així permet que els usuaris interactuïn amb el seu contingut digital d’una forma intuïtiva i natural.

Equip: J. Gabriel Vargas. Pluxer.co Founder & CEO. Màster en Robotics, Domotics and Automation LaSalle -BSc. Electronic Engineering and Automation a la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

 

Durant el mes de març, la Fundació Caixa d’Enginyers va obrir el termini d’inscripció a la III edició del ‘Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal’, el concurs organitzat per la Fundació que impulsa el desenvolupament de projectes en fase d’iniciació i que compta amb una dotació econòmica de 10.000€.

L’objectiu de la Fundació amb aquest premi és donar suport a l’emprenedoria i contribuir a la transformació d’idees de negoci en empreses reals. A través d’aquest premi, la Fundació Caixa d’Enginyers, impulsa propostes emprenedores i innovadores relacionades amb la ciència i la tecnologia i que contribueixen a la sostenibilitat i la cura del medi ambient.