Articles guardats
5 consells per estalviar a l’estiu 

Actualitat Finances General

5 consells per estalviar a l’estiu 

Les vacances d’estiu porten sempre una gran despesa que moltes vegades ens porta molts maldecaps. Que si hotel, que si menjar fora, que si activitats extra… En les vacances solem gastar més diners que en la nostra jornada habitual, per la qual cosa quan tornem a casa i fem el recompte complet de tot el que hem gastat, ens tirem les mans al cap. 

Per evitar que això t’ocorri, avui et portem 5 consells que pots aplicar per aconseguir viure unes vacances d’ensomni sense invertir una gran quantitat de diners.  

1. Planifica amb antelació  

Una de les principals coses que pots fer per intentar estalviar en les teves vacances és planificar-les amb antelació. No sols perquè els preus són més econòmics, sinó també per poder avaluar múltiples opcions i decantar-te per la qual et convingui més.  

Un altre motiu pel qual organitzar les teves vacances amb temps pot ajudar-te a estalviar és diversificar despeses i no haver de fer un gran desemborsament quan estiguis en el teu destí. En anar pagant les coses a poc a poc, podràs tenir un major control de les teves despeses i estalvis.  

2. Crea un pressupost detallat  

Crear un pressupost detallat de les despeses és una de les primeres coses que has de fer abans de planificar un viatge o unes vacances. En aquest pressupost has d’incloure el transport, l’allotjament, els menjars i les activitats extra. Una vegada ho hagis fet i sàpigues de quants diners disposes, intenta mantenir-te sempre dins d’aquest pressupost i cerca alternatives econòmiques quan sigui possible.  

Sembla una cosa òbvia, però quan no tenim les despeses controlades no som conscients de la quantitat de diners que gastem sense adonar-nos. Si ho tens tot anotat i amb un límit de despesa, et cordaràs més el cinturó i buscaràs opcions més assequibles. 

3. Aprofita promocions i descomptes  

Això és una cosa que pots fer tant abans com en el mateix viatge. Investiga si hi ha targetes de descompte disponibles per a atraccions turístiques o transport en el teu destí. Fins i tot abans de triar destí, busca promocions en diferents llocs que poden decantar la teva destinació final. 

També pots aprofitar dates assenyalades per reservar les teves vacances: descomptes en les aerolínies, Black Friday o un altre tipus de promocions locals.  

4. Porta sempre efectiu (però comptat)  

En l’actualitat, en la gran majoria de comerços i de serveis es pot pagar amb targeta de crèdit o dèbit. Això pot generar un descontrol en les nostres despeses, ja que no existeix un “límit” i no som conscients de la quantitat de diners que portem invertida.  

Per aquest motiu, et recomanem que portis sempre efectiu en les teves vacances, però que sigui una quantitat comptada. Això farà que tinguis un límit que retallarà despeses innecessàries. Intenta adequar-te a aquest límit i intentar no fer ús de la targeta de crèdit. 

5. Redueix les despeses formiga  

Aquest consell pot marcar la diferència en el teu pròxim viatge, així que pren nota! Segur que has sentit parlar mil vegades de les despeses formiga i de la gran despesa que suposen a final de mes. Doncs en un viatge també són importants i cal tenir-les molt en compte.  

Aquestes petites despeses d’1, 2 o 3 euros poden semblar inofensius, però si els sumes, poden resultar una gran quantitat de diners. Sigues conscient de totes les despeses, per petites que siguin. Portar aquest recompte pot marcar la diferència al final de les teves vacances.  

  

Com has vist, hi ha molts trucs i consells que pots aplicar per aconseguir que les teves vacances siguin tan econòmiques com sigui possible, sense deixar de gaudir. Tenir un pressupost marcat, o ser conscient de totes les teves despeses pot ajudar-te a portar un control financer de les teves vacances i així aconseguir un gran estalvi al final del viatge.