Articles guardats
AllerDetect, projecte guanyador de la 7a edició del Premi Idees Innovadores

Actualitat Cooperatiu Fundació General

AllerDetect, projecte guanyador de la 7a edició del Premi Idees Innovadores

La Fundació Caixa Enginyers ha desvelat que AllerDetect, un dispositiu portàtil dissenyat per detectar múltiples al·lèrgens en els aliments de manera ràpida i precisa, ha estat la idea guanyadora de la 7a edició del ‘Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal’.   

Aquest projecte ofereix una solució tecnològica avançada i de confiança per verificar la seguretat dels aliments abans de consumir-los. Funciona amb tecnologia PCR la qual, en fregar la tira reactiva amb un aliment, detecta els principals al·lergensque aquest pot contenir-hi. Actualment, AllerDetect té capacitat per a detectar gluten, fruits secs i llet, però l’objectiu és ampliar també el seu funcionament a la detecció d’ou i mariscos.   

 

Un impacte positiu en la societat 

Com a projecte guanyador, rebrà una dotació econòmica de 15.000 euros per al desenvolupament de la seva idea de negoci: 10.000 euros inicials i 5.000 euros més si en el termini d’un any es constitueix com a empresa. AllerDetect ha convençut al Comitè de Selecció precisament per ser un projecte tecnològic que técom a objectiu generar un impacte positiu en la societat.   

Montse Carbó, directora de Comunicació, Fundació i RSC de Caixa Enginyers, explica que “les al·lèrgies alimentàries són un problema que afecta més de 2 milions de persones a Espanya i AllerDetect ens ha conquerit per ser una idea que aprofita la tecnologia per a resoldre un problema real que evita el risc de reaccions al·lèrgiques i millora la qualitat de vida dels qui pateixen una al·lèrgia alimentària”.   

Per part seva, Belén Gutiérrez Tormo, CEO de AllerDetect, comenta que “amb l’impuls econòmic del Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal de la Fundació Caixa Enginyers continuarem invertint en el desenvolupament del nostre producte. També buscant noves oportunitats estratègiques que ens permetin donar a conèixer AllerDetect, tant entre persones amb al·lèrgies alimentàries com entre escoles, universitats, hospitals, restaurants o serveis de càtering que també poden beneficiar-se de la tecnologia que els oferim”.   

Impulsant projectes amb visió de futur   

Per setè any consecutiu la Fundació Caixa Enginyers dona suport a propostes innovadores relacionades amb l’enginyeria, la tecnologia i el desenvolupament sostenible. Per a participar, els participants han compartit les seves idees de negoci a través d’un Business Model Canvas.   

El Comitè de Selecció està format per personal de la Fundació Caixa Enginyers i de Península Corporate Innovation. Aquest comité, que integra perfils d’estratègia, negocis, màrqueting i tecnologia ha seleccionat 10 idees finalistes que han rebut, entre maig i juliol, una sessió de mentoria. 

Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d’Enginyers, destaca que “com a Fundació estem orgullosos de donar un impuls i compartir el nostre coneixement amb projectes que cerquen generar un impacte positiu en la vida de les persones: un concepte totalment alineat amb el nostre model cooperatiu”. A més, destaca també l’alt nivell dels 269 projectes presentats en aquesta edició i celebra que “el ‘Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal’ s’hagi posicionat com una convocatòria de referència per a l’ecosistema innovador”.