Articles guardats
“Aquest anunci no és per a tu”: la nova campanya de Caixa Enginyers 

Actualitat Economia sostenible Finances General Socis

“Aquest anunci no és per a tu”: la nova campanya de Caixa Enginyers 

En 2022 el Grup Caixa Enginyers va llançar la seva primera campanya publicitària, en la qual mostrava el seu ADN com a entitat financera cooperativa, sostenible i responsable. En aquella ocasió, l’anunci se centrava fonamentalment en els valors diferencials de l’entitat: “no som una caixa i no som un banc tradicional”.  

A finals de 2023, el Grup va presentar la seva nova imatge corporativa; posicionant-se encara més, si fos possible, com un referent en l’àmbit de la banca cooperativa. Amb motiu d’aquesta nova identitat i d’aquest nou propòsit basat a humanitzar les finances, aquest mes de juny el Grup Caixa Enginyers llença la seva segona campanya de comunicació corporativa. 

“Aquest anunci no és per a tu”  

“Aquest anunci no és per a tu” és l’eslògan que defineix una campanya centrada a explicar el significat del propòsit de l’Entitat: “Humanitzem les teves finances” d’una manera directa al mateix temps que emocional i que convida a reflexionar. Aquest propòsit es va donar a conèixer el mes d’octubre passat i reforça el compromís de Caixa Enginyers amb les seves sòcies i socis, mantenint intacta l’essència i l’objectiu principal: continuar aportant valor compartit i cuidar la salut financera de les persones a través de l’economia social i de les finances sostenibles. Així, Caixa Enginyers reflecteix l’essència dels seus orígens, centrats des de sempre en les persones, en la força de la unió i en el tracte pròxim.  

Aquest anunci segueix una línia creativa més emocional que explica per què l’Entitat entén les finances d’una manera diferent; unes finances sostenibles però, sobretot, més humanes. Els missatges de la campanya són tota una declaració de principis i una invitació a una reflexió profunda sobre el propòsit de l’Entitat: “Humanitzem les teves finances”. 

Les diferents adaptacions de la campanya transmeten aquest missatge: només els qui comparteixen els valors de Caixa Enginyers poden ser sòcies i socis d’aquesta entitat cooperativa, perquè veuen i entenen el món i les finances d’una manera diferent, encara que especialment humana. 

Quins són els missatges clau de la campanya?  

  • Aquest anunci no és per a tu si estàs buscant ser client d’un banc.  
  • Aquest anunci no és per a tu si no t’importa el que fan amb els teus diners 

El racional de la campanya  

Aquesta campanya suposa una evolució respecte a les anteriors, tant en el fons com en la forma, tant en el que diem com en com l’expliquem i com ho mostrem, ja que ens diferenciem clarament del que no volem ser, i mostrem el camí de formar part de Caixa Enginyers, als qui vulguin unir-se a un model de banca cooperativa.  

La idea d’aquesta campanya va partir del racional que no a totes les persones els importa el mateix ni tenen els mateixos valors. Existeixen persones que veuen més enllà d’una entitat financera, que es preocupen pel medi ambient, per la societat, per on està invertit els seus diners. Són justament aquestes les persones als qui va dirigida aquesta campanya.  

Perquè en Caixa Enginyers no volem que qualsevol persona sigui soci o sòcia d’aquesta entitat. Volem persones que puguin entendre la vida com nosaltres entenem les finances: d’una manera diferent. Però, sobretot, d’una manera humana.  

Com veuen la campanya l’equip de comunicació de Caixa Enginyers  

Montse Carbó, directora de comunicació, RSC i Fundació de Caixa Enginyers ens relata que tenen molt clar que no a totes les persones els mou el mateix, que no tots compartim els mateixos valors. I és precisament per a totes aquelles persones que creïn en el model cooperatiu de Caixa Enginyers, compromès amb la societat i amb el planeta, per als qui va dirigida aquesta campanya. Montse explica que ha estat tot un repte, ja que volen demostrar que és possible canviar el món des del sector financer.  

Segons Maria Vidal, responsable de comunicació corporativa de Caixa Enginyers, aquesta segona campanya compta amb un ampli pla de mitjans basat en una comunicació 360è centrada en totes les províncies de Catalunya en diferents suports i canals: televisió, ràdio, premsa -offline i en línia-, OOH (publicitat exterior) i xarxes socials. Una barreja de mitjans que ajudarà a donar a conèixer el que significa el nostre propòsit.  

La campanya està activa des del 12 de juny fins a principis de juliol en una primera onada, i durant els mesos de setembre i octubre en una segona onada. A més, per primera vegada en la història de l’Entitat, s’ha apostat per publicitat en suports publicitaris en les principals estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

Pots veure l’espot complet a continuació: