Articles guardats
Per què és important contractar una assegurança de viatge 

Actualitat General

Per què és important contractar una assegurança de viatge 

Les vacances d’estiu estan molt a la vora, cosa que significa que aquest viatge que has estat tot l’any preparant i desitjant es torna una realitat. Viatjar és sinònim, la major part de les vegades, de desconnexió i descans. No obstant això, hi ha molts inconvenients i contratemps que poden fer del nostre viatge somiat, un malson.  

Per aquest motiu, és molt important contractar una assegurança de viatge que et protegeixi de qualsevol imprevist que pugui sorgir-te abans, durant o després d’aquest viatge. D’aquesta manera, podràs assegurar-te de no patir cap contratemps que pugui arruïnar-te les vacances.  

Existeixen molts tipus d’assegurances de viatge, però la gran majoria solen cobrir els següents aspectes: 

1. Tens assistència i protecció 24/7  

Les assegurances de viatge solen incloure serveis d’assistència 24/7, proporcionant ajuda immediata en situacions com a pèrdua de documents, emergències mèdiques, problemes legals o desastres naturals. Si no comptéssim amb una assegurança de viatge, aquests tràmits, tan legals com metges, podrien suposar-te un gran desemborsament de diners. 

2. Et cobreixen les despeses mèdiques  

Una de les principals raons per adquirir una assegurança de viatge és la cobertura mèdica. Emmalaltir-se o patir un accident mentre s’està lluny de casa pot ser una experiència angoixant i amb un cost molt elevat, especialment si et trobes en un país on el sistema de salut és car o no tens accés a serveis mèdics de qualitat.  

Una assegurança de viatge et proporciona cobertura mèdica, incloent-hi consultes, hospitalització, medicaments i, en casos greus, evacuació mèdica al teu país d’origen. Això t’assegura rebre l’atenció necessària sense enfrontar enormes despeses imprevistes. 

3. Reps assessorament i protecció jurídica  

En el cas d’enfrontar-te a problemes legals durant el teu viatge, com a incidents amb les autoritats locals o problemes relacionats amb la documentació, l’assegurança de viatge pot oferir assistència legal i financera. Això pot ser crucial per resoldre situacions de manera ràpida i efectiva sense incórrer en despeses addicionals significatives.  

Una assegurança de viatge també pot oferir cobertura de responsabilitat civil, protegint-te en cas que causis mal a tercers o a la seva propietat durant el teu viatge. Per exemple, si accidentalment causes un accident o danyes la propietat d’algú, aquesta cobertura pot ajudar a cobrir els costos legals i d’indemnització. Això és especialment important en països on les demandes legals poden ser complicades i costoses. 

4. Tens cancel·lació de viatge gratuïta  

Els plans de viatge poden canviar per diverses raons, des d’emergències familiars fins a desastres naturals. Sense un segur, podries perdre una considerable suma de diners si necessites cancel·lar o interrompre el teu viatge. Una bona assegurança de viatge inclou cobertura per a cancel·lacions i interrupcions, reemborsant-te els costos no reemborsables com a vols, hotels i excursions prepagades. Aquesta protecció et brinda tranquil·litat al saber que no perdràs la teva inversió en cas que sorgeixi algun imprevist que t’obligui a modificar els teus plans.  

 5. Protecció davant pèrdua o robatori de l’equipatge  

Perdre l’equipatge o enfrontar-se a retards significatius pot arruïnar l’inici de qualsevol viatge. Si el teu equipatge es perd, es retarda o és robat, una assegurança de viatge pot cobrir les despeses necessàries per reemplaçar les teves pertinences essencials. Aquesta cobertura et permet adquirir roba, articles d’higiene i altres elements bàsics per continuar el teu viatge sense majors inconvenients. 

I, finalment, però no per això menys important, un dels principals motius pels quals has de contractar una assegurança de viatge, és la calma que et proporciona. Viatjar amb la tranquil·litat de saber que estàs protegit contra diversos imprevistos no té preu. Saber que tens un suport financer i assistencial en cas d’emergència et donarà a tu i als teus una major pau mental i us permetrà gaudir plenament del viatge. Santiago Ibernón, director de Bancassegurances del Grup Caixa Enginyers, ens afegeix aquesta recomanació:

No hem d’oblidar-nos de revisar les cobertures de les assegurances existents per veure si és necessari contractar cobertures addicionals segons les nostres necessitats. Per això, comptar amb un bon assessorament, com el que oferim en Caixa Enginyers, ens permetrà conèixer quines cobertures i quines assegurances són els que millor podran cobrir les nostres necessitats.