Articles guardats
Premi Emprenedoria: obertes les inscripcions de la 12ª edició 

Actualitat Concurs Fundació General

Premi Emprenedoria: obertes les inscripcions de la 12ª edició 

La Fundació Caixa Enginyers ha obert les inscripcions per la 12ª edició del Premi Emprenedoria, un guardó que té com a objectiu reconèixer el talent i l’excel·lència professional de les empreses que emergeixen actualment en la nostra societat amb la finalitat de potenciar el seu negoci i així beneficiar el seu desenvolupament. 

Si vols saber tots els detalls sobre aquest premi, continua llegint: te’ls expliquem en aquest article. 

Premi Emprenedoria 

La Fundació Caixa Enginyers és una entitat de caràcter privat i sense ànim de lucre que treballa des de l’any 2011 amb la voluntat de desenvolupar un compromís amb la societat i de gestionar aquells recursos destinats a la promoció i execució de diverses activitats per al foment d’una societat més justa i cohesionada.  

El Premi Emprenedoria neix amb l’objectiu de donar suport a aquelles persones i iniciatives que impacten de manera positiva en la societat o el planeta, impulsant el seu projecte per a poder fer-ho realitat.  

En concret, aquest premi està dirigit a startups espanyoles constituïdes legalment a partir de gener de 2021 i pertanyents als àmbits del desenvolupament sostenible, l’impacte social i la tecnologia. El projecte guanyador, que serà desvelat al desembre d’aquest mateix any, rebrà un premi de 25.000 euros.  

El Premi Emprenedoria ha fet que projectes com PlanetAi, una solució capaç de mesurar la contaminació de gasos d’efecte d’hivernacle i avaluar la qualitat ambiental de manera objectiva, precisa i econòmica mitjançant imatges satel·litàries, big data i machine learning, s’alcés amb el premi en anteriors edicions. Una solució que va captivar al jurat tant per la seva viabilitat com per la seva aportació a la protecció del nostre planeta. 

Finalistes i mentories 

D’entre les candidatures presentades, un comitè format per membres de la Fundació Caixa Enginyers i l’equip de Peninsula Corporate Innovation avaluaran les propostes rebudes i seleccionaran un total de cinc finalistes. A partir de novembre, aquests cinc finalistes rebran diverses sessions de mentoria per part d’experts del món de l’emprenedoria que els ajudaran a millorar els seus projectes empresarials.  

Després d’aquestes mentories, i tenint en compte paràmetres com la viabilitat i la solidesa del negoci, un jurat format per un equip de professionals experts triaran el projecte guanyador que rebrà la dotació econòmica de 25.000€ en metàl·lic. 

Inscripcions i termini 

Les startups interessades a participar hauran de presentar les seves candidatures a través del formulari disponible a la pàgina web del concurs abans de l’11 d’octubre de 2024 a les 14h, data en la qual finalitzarà el termini d’inscripció. 

Així doncs, el Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa Enginyers és una gran oportunitat per tothom que tingui un projecte o idea que pugui millorar la vida de les persones o que pugui ajudar al medi ambient. A més a més, a banda del projecte guanyador, que serà el que rebrà el premi, els cinc finalistes tindran l’oportunitat de poder accedir a mentories personalitzades que impulsaran el seus projectes i els aproparan a fer-los realitat.