Articles guardats
Tendències ESG que estan marcant el 2024

Actualitat Economia sostenible General Social

Tendències ESG que estan marcant el 2024

El concepte ESG és un acrònim que representa els criteris ambientals, socials i de governança que s’utilitzen per avaluar l’acompliment i la responsabilitat d’una empresa en aquestes àrees. Aquests criteris són fonamentals per als inversors i altres parts interessades que busquen empreses que no sols siguin rendibles, sinó que també operin de manera ètica i sostenible.  

En els últims anys aquest tipus de pràctiques s’han convertit en un pilar fonamental per a l’estratègia empresarial i la presa de decisions d’inversió. En 2024, les tendències ESG continuen evolucionant, marcant una transformació significativa en com les empreses operen i els inversors assignen els seus recursos. En aquest article t’expliquem les principals tendències que estan marcant el 2024 en criteris ESG.  Continue reading

Phishing, smishing, vishing: què són i com detectar-los  

Actualitat Finances General

Phishing, smishing, vishing: què són i com detectar-los  

En l’era digital en la qual vivim, la seguretat de la informació s’ha convertit en una gran preocupació tant per a individus com per a entitats o organitzacions. Els múltiples fraus i enganys en línia han fet saltar totes les alarmes, havent de protegir-nos de cada vegada més i més intents per aconseguir dades, informació o diners.  

Entre les nombroses amenaces cibernètiques, el phishing, smishing i vishing són tècniques d’enginyeria social que busquen enganyar les persones perquè revelin informació confidencial. Aquest article explora cadascuna d’aquestes amenaces, com funcionen i com protegir-se contra elles. Continue reading

Els 10 principis de la banca cooperativa

Actualitat Cooperatiu General Social

Els 10 principis de la banca cooperativa

En motiu del Dia Mundial de les Cooperatives, en Caixa Enginyers hem presentat els Principis de la banca cooperativa, un document basat en l’informe de la European Association of Co-operative Banks, “Una visió positiva de la banca cooperativa a Europa” . 

La banca cooperativa a la Unió Europea representa 2.700 bancs cooperatius que donen servei a 225 milions de clients. A França, Alemanya i els Països Baixos, el share de mercat dels bancs cooperatius en els préstecs a les Pimes varia entre el 30% i el 70%, el que contribueix de manera positiva a l’enfortiment del teixit econòmic.  

A continuació, desenvolupem els 10 principis de la banca cooperativa.  Continue reading

Aquests són els finalistes del Premi Idees Innovadores Isabel P.Trabal (II) 

Actualitat Concurs Fundació General

Aquests són els finalistes del Premi Idees Innovadores Isabel P.Trabal (II) 

A l’anterior entrada del blog vàrem anunciar que la Fundació Caixa Enginyers ha tornat a organitzar aquest 2024 el Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal, una iniciativa que ajuda a desenvolupar nous projectes innovadors dedicats a millorar la vida de les persones i el medi ambient, i  vàrem presentar els cinc primers finalistes i els seus projectes.  

En aquesta nova publicació us desvelem  la resta de projectes finalistes del Premi Idees Innovadores.  Continue reading

Aquests són els finalistes de la 7a edició del Premi Idees Innovadores Isabel P.Trabal (I) 

Concurs Fundació

Aquests són els finalistes de la 7a edició del Premi Idees Innovadores Isabel P.Trabal (I) 

Aquest 2024 es celebra la 7a edició del Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal organitzat per la Fundació Caixa Enginyers, un concurs que té com a principal objectiu impulsar el desenvolupament de projectes innovadors que generin impacte social i solucions per millorar els mitjans de vida, donant prioritat a projectes en els àmbits de l’enginyeria, la tecnologia i la sostenibilitat. 

Enguany, s’han presentat 269 projectes, entre els quals s’han seleccionat 10 finalistes a través d’una avaluació del seu Business Model Canvas seguint criteris com la innovació, el realisme d’aplicació, la viabilitat i les oportunitats de creixement.  Continue reading

“Aquest anunci no és per a tu”: la nova campanya de Caixa Enginyers 

Actualitat Economia sostenible Finances General Socis

“Aquest anunci no és per a tu”: la nova campanya de Caixa Enginyers 

En 2022 el Grup Caixa Enginyers va llançar la seva primera campanya publicitària, en la qual mostrava el seu ADN com a entitat financera cooperativa, sostenible i responsable. En aquella ocasió, l’anunci se centrava fonamentalment en els valors diferencials de l’entitat: “no som una caixa i no som un banc tradicional”.  

A finals de 2023, el Grup va presentar la seva nova imatge corporativa; posicionant-se encara més, si fos possible, com un referent en l’àmbit de la banca cooperativa. Amb motiu d’aquesta nova identitat i d’aquest nou propòsit basat a humanitzar les finances, aquest mes de juny el Grup Caixa Enginyers llença la seva segona campanya de comunicació corporativa. Continue reading

Els 5 problemes mediambientals més greus  

Actualitat General

Els 5 problemes mediambientals més greus  

El medi ambient s’està veient amenaçat des de fa dècades per una sèrie de desafiaments que posen en perill la salut del planeta i la vida en ell. L’activitat humana és una de les principals causes de deterioració del planeta i l’oportunitat de fer alguna cosa per mitigar-lo radica en les nostres pròpies mans.  

Tots som coneixedors del canvi climàtic, però aquest no és l’únic problema al qual s’enfronta el planeta avui dia. Molts són causals del canvi climàtic i també afecten durament la societat i al medi ambient. En aquest article t’exposem els 5 problemes mediambientals més greus als quals ens enfrontem i què podem fer per intentar mitigar-los. Continue reading

Per què és important contractar una assegurança de viatge 

Actualitat General

Per què és important contractar una assegurança de viatge 

Les vacances d’estiu estan molt a la vora, cosa que significa que aquest viatge que has estat tot l’any preparant i desitjant es torna una realitat. Viatjar és sinònim, la major part de les vegades, de desconnexió i descans. No obstant això, hi ha molts inconvenients i contratemps que poden fer del nostre viatge somiat, un malson.  

Per aquest motiu, és molt important contractar una assegurança de viatge que et protegeixi de qualsevol imprevist que pugui sorgir-te abans, durant o després d’aquest viatge. D’aquesta manera, podràs assegurar-te de no patir cap contratemps que pugui arruïnar-te les vacances.  

Existeixen molts tipus d’assegurances de viatge, però la gran majoria solen cobrir els següents aspectes: Continue reading

6 claus per iniciar-te en borsa 

Finances

6 claus per iniciar-te en borsa 

La borsa de valors és sempre una de les primeres opcions que se’ns presenta a l’hora de voler començar a invertir. No obstant això, moltes vegades no la prenem com una opció d’inversió, en veure-la com una gran desconeguda, feta únicament per a persones amb alta formació econòmica i financera.  

Però, què passa si et diem que això és només un mite? Que invertir en borsa no és tan complicat com sembla, sempre que coneguis una mica el seu funcionament i les seves principals característiques. Per aquest motiu, avui et portem 6 claus que has de tenir en compte si estàs pensant a iniciar-te en bossa.  Continue reading

Què és el Test MiFID? 

Actualitat Empreses Finances General

Què és el Test MiFID? 

Les inversions són molt més que una manera d’aconseguir rendiments mitjançant la compra d’actius. També impulsen projectes i són una ajuda per a les empreses que necessiten aconseguir finançament, entre altres exemples. Per aquest motiu, és necessària una regulació que proporcioni seguretat i transparència per a totes aquelles persones que inverteixin, o estiguin pensant a fer-ho.  

D’aquesta necessitat, va néixer el Test MiFID, una directiva europea que regula la prestació de serveis d’inversió. En aquest article t’expliquem tot el que has de saber sobre aquest test i els seus principals objectius i característiques. Continue reading