Articles guardats
Vehicle híbrid: una aposta per la mobilitat sostenible

Economia sostenible Ingenium Shopping Social

Vehicle híbrid: una aposta per la mobilitat sostenible

Encara que ja fa molts anys que els cotxes híbrids van sortir al mercat, avui dia continuen havent-hi dubtes i desconeixement sobre aquest tipus de vehicle. Aprofitant que el nostre servei Ingenium Renting disposa de diferents ofertes de vehicles híbrids de Toyota i Lexus, en el post d’avui parlarem d’aquesta manera de mobilitat, que principalment aposta pel medi ambient.

Per consultar totes les nostres ofertes: Ingenium Renting

Què és un cotxe híbrid?

Tots els vehicles compten amb un mitjà per emmagatzemar energia -un dipòsit de combustible- i una màquina que és capaç de transformar aquesta energia en moviment per propulsar el cotxe. El vehicle híbrid és aquell que té dos o més magatzems d’energia i dues o més màquines destinades a transformar aquesta energia en moviment. Bàsicament, és un cotxe impulsat per dos motors de diferent naturalesa.

Per exemple, si ens referim a un híbrid elèctric (el més comú), ens trobem, d’una banda, un motor de combustió i, de l’altra, un motor elèctric. D’aquesta manera, el cotxe utilitza o alterna totes dues fonts d’energia.

Quins són els avantatges principals?

  1. Respecte pel medi ambient

L’avantatge principal del cotxe híbrid i per a allò que neix en la seva concepció original és per ser més respectuós amb el medi ambient. Aquests vehicles, en combinar motor elèctric amb un altre de combustió interna, redueixen les emissions entre un 25 % i un 50 % respecte als cotxes tradicionals, un fet diferencial que provoca que cada vegada més conductors es decantin per aquesta opció.

  1. Consum reduït

Que tota la càrrega no recaigui sobre el motor de combustió interna implica que aquests vehicles consumeixen molt menys, cosa que es nota en la despesa i estalvi en combustibles fòssils. Com ja hem esmentat, les emissions es redueixen entre un 25 % i un 50 %, i el consum entre un 15 % i un 30 %, depenent de diversos factors. Per exemple, els no endollables estalvien més, ja que els endollables gasten també en consum de llum.

  1. Avantatge fiscal

Avui dia, l’impost de matriculació del vehicle es calcula en referència als trams percentuals corresponents al nivell d’emissions. Així que, quan es matricula un d’aquests automòbils de baixes emissions, la quantitat a abonar es redueix notablement, i fins i tot estan exempts en aquest tram.

Quant a l’impost de circulació, també disminueix bastant el pagament. Encara que aquestes bonificacions depenen de cada localitat i ajuntament, tots ofereixen descomptes importants als híbrids, als híbrids endollables i, per descomptat, als elèctrics.

  1. Conducció eficient

Amb aquesta mena de vehicle també es guanya en conducció eficient. La seva despesa reduïda es nota especialment en circulació per ciutat. Aquí és on la motorització elèctrica actua amb més presència, per la qual cosa l’estalvi és més gran.

  1. La conducció en ciutat

A baixes velocitats, es maximitza el rendiment en entorn urbà i es redueix de manera dràstica el consum. Aquests vehicles utilitzen la motorització elèctrica i generen electricitat en la frenada, per la qual cosa l’energia augmenta i la despesa en combustible és mínima, gairebé imperceptible.

  1. El so

A baixes velocitats, aquests cotxes són a penes audibles. Són molt silenciosos. Un dels grans problemes dels vehicles tradicionals és la contaminació sonora, un problema que amb el cotxe híbrid pràcticament desapareix.

  1. El manteniment

Atès que el motor de combustió interna està menys exigit i la motorització elèctrica ha evolucionat molt, el manteniment del vehicle és més baix, més barat i molt més còmode.