Articles guardats
Els avantatges de la mobilitat sostenible

Economia sostenible Ingenium Shopping

Els avantatges de la mobilitat sostenible

T’imagines poder agafar el teu transport habitual sense necessitat de consumir combustibles fòssils? Actualment, aquest somni s’està convertint en una realitat. Amb l’existència dels vehicles elèctrics, l’única solució ja no és el transport públic.

Existeixen ja en el mercat moltes solucions tecnològiques que permeten utilitzar transport sostenible només quan el necessites, com ara Yugo, Muving, Motit, Drivy, entre d’altres.

Per exemple, des de Caixa d’Enginyers col·laborem amb solucions de mobilitat responsables com eCooltra, que aposten per oferir un servei sostenible, còmode i econòmic. La reserva de la motocicleta es fa a través de l’app i només pagues els minuts consumits. Amb Ingenium Shopping, tots els nostres socis poden gaudir de 30 minuts gratuïts. A què esperes?

Gràcies a aquest tipus d’iniciatives, la societat està començant a conscienciar-se sobre aquest fenomen. Tant és així que aquest últim any s’han matriculat uns 1.525 vehicles elèctrics segons dades extretes d’AEDIVE (Associació Empresarial per al Desenvolupament i Impuls de Vehicles).

Com hem arribat a aquest punt?

Les ciutats que tenen un alt nombre d’habitants són les que més pateixen els gasos nocius i contaminants que emeten els vehicles de motor. Per exemple, el principal contaminant de la ciutat de Shangai és el diòxid de nitrogen, el qual és un dels detonants de moltes de les malalties respiratòries que pateix gran part de la societat xinesa. És un fet que podria donar-se a moltes altres ciutats i per això ja s’està començant a actuar per evitar augmentar els possibles problemes de salut i mediambientals.

Quins són els beneficis de la mobilitat sostenible?

  • El fet d’utilitzar vehicles de mobilitat sostenible ens deslliga de la necessitat de dependre dels combustibles fòssils. En conseqüència, reduïm les emissions de CO2 i millorem les condicions de l’escalfament global i del canvi climàtic que està patint el nostre planeta.
  • Disminuïm la contaminació acústica, ja que a més de ser un tipus de transport sostenible, també és molt silenciós i això suposa una millora en la salut mental de les persones.
  • L’existència d’aplicacions com eCooltra provoca que hi hagi menys trànsit i també menys accidents. Alhora, hi ha més espai perquè hi ha menys vehicles.
  • Els cotxes elèctrics són més econòmics a llarg termini perquè ens estalviem haver de pagar combustibles fòssils, ja que l’única font d’energia que necessiten és una bateria.

Si aconseguim adaptar-nos a aquest tipus de mobilitat, el 2030 prop del 60% dels cotxes que hi ha haurà al mercat seran elèctrics i, com a conseqüència, el seu preu abaixarà. Des de Caixa d’Enginyers us animem a començar una rutina sostenible, còmoda i econòmica que us beneficiarà a vosaltres i als del vostre voltant.