Articles guardats

Fundació Social

Arròs que il·lumina, Ongawa

Només el 4% de les llars rurals a Tanzània té electricitat. L’única opció per il·luminar-són els combustibles fòssils que contaminen i són cars. Les llars pobres estan aïllades de la xarxa. Paquen per l’energia fins a un 30% dels seus ingressos, un parany que els impedeix sortir de la pobresa.

A Biro, al centre del país, un innovador projecte impulsat per ONGAWA permet generar electricitat a partir de la pellofa del gra d’arròs (el principal cultiu de la zona) donant llum a 120 llars, 11 negocis i 7 institucions, entre elles l’escola i el centre de salut.

Ongawa

A més, el residu que es genera a la planta de gasificació de la pellofa s’aprofita també per produir carbó vegetal. Aquest és comercialitzat per un grup de dones que obté així una alternativa econòmica per augmentar els seus ingressos.

ARRÒS QUE IL·LUMINA

Per garantir el funcionament futur del que s’ha realitzat i la sostenibilitat dels resultats obtinguts es plantegen les següents accions:

  • La formació de joves que puguin encarregar-se del manteniment de la planta d’energia i de la xarxa de distribució.
  • La formació al grup de dones per al manteniment de la planta de carbó i la seva comercialització.

ONGAWA Enginyeria per al Desenvolupament Humà és una ONG (Organització No Governamental) de Desenvolupament. La seva missió és posar la tecnologia al servei del Andesenvolupament humà per construir una societat més justa i solidària.sta y solidaria.

Aquest és un dels 6 projectes presentats per diferents organitzacions en el marc del concurs #Acció50 de la Fundació Caixa d’Enginyers. Enguany, amb motiu de la celebració del 50è Aniversari de Caixa d’Enginyers, volem preguntar als nostres socis a quina línia d’actuació volen que destinem una aportació econòmica extraordinària de 25.000€.

Ajuda’ns a fer créixer aquesta iniciativa:

  1. Entra al site del 50è Aniversari de Caixa d’Enginyers
  2. Tria la línia amb la que et sentis més sensibilitzat.
  3. Participa al concurs d’un viatge per a dos persones per a viure una experiència solidària.