Articles guardats
La Fundació al detall: medi ambient i sostenibilitat

Fundació Social

La Fundació al detall: medi ambient i sostenibilitat

Des de Caixa d’Enginyers continuem amb el nostre compromís de maximitzar i incrementar l’impacte social de la inversió que destina la Fundació a projectes socials, mediambientals i educatius. Els projectes i aliances que durant el 2019 s’han sumat als realitzats anteriorment han permès que el conjunt de l’impacte i valor social generat s’hagi multiplicat per 3’8. En aquest article ens acostem a la Fundació i portem tots els projectes que conformen l’eix “medi ambient i sostenibilitat”.

Projectes de la Fundació: medi ambient i sostenibilitat

Estem compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat, fet que es reflecteix en els nostres projectes, ja que el 14% treballen aquest eix.

Accés a aigua
  1. Fundació Vicente Ferrer. Construcció d’una planta purificadora d’aigua que ha permès el proveïment d’aigua potable a 1.805 persones en la zona de Anantapur (l’Índia).
  2. Promoció dels drets humans a l’aigua i al sanejament a través de la millora de les capacitats de gestió de comunitats i municipis amb l’objectiu final de reduir la incidència de malalties diarreiques en les zones rurals de Sololá.
Reducció de CO₂
  1. Fundació Greennova. Projecte “Capta CO₂”: captador de CO₂ per a disminuir l’efecte d’hivernacle.
  2. ESADE Fundació. Estudi “Transició cap a una economia baixa en carboni” per a sensibilitzar a la població sobre la petjada de carboni i els seus efectes en el canvi climàtic.
  3. AA Visiting School Barcelona. “Vertical Winery”, un projecte per al desenvolupament d’una producció de vinyes verticals, generant la menor petjada de carboni possible i sent al seu torn eficient i sostenible.
Protecció de la biodiversitat
  1. SÈLVANS. Conservació i custòdia de l’ecosistema terrestre més ric en biodiversitat i d’alt valor ecològic: els boscos madurs.
  2. Ocean Initiatives. Aliança amb Fundació Surfrider per a protegir als oceans de les escombraries marines. Programa de sensibilització i accions de recollida de residus en platges del Mediterrani.