Articles guardats
Els principis de la Inversió Socialment Responsable [3era Part]

Economia sostenible Finances

Els principis de la Inversió Socialment Responsable [3era Part]

Finalitzem la sèrie de tres vídeos en els quals expliquem en detall el decàleg de la Inversió Socialment Responsable al Grup Caixa d’Enginyers. Ens explica els darrers punts del decàleg en Xavier Fàbregas, Director General de Caixa d’Enginyers Gestió.

Parlarem d’Inversió Socialment Responsable:

COMPROMÍS

Avui parlarem dels 10 principis de la Inversió Socialment Responsable i com els apliquem des del Grup Caixa d’Enginyers.

Què entenem per compromís a Caixa d’Enginyers? Implica, des de la òptica de l’inversor, tenir el compromís evident en el que és la gestió de les empreses en les que invertim. Podem anar a les juntes d’accionistes que es fan al respecte mitjançant el mecanisme anomenat proxy voting. D’aquesta manera el que intentem és forçar quan es requereix canvis en punts de les ordres del dia per exemple, si són controvertits o si per exemple són subjecte de controvèrsia com per exemple les remuneracions dels equips directius, etc.

 

INVERSIONS D’IMPACTE

Tant la companyia de Vida com la pròpia Gestora del Grup Caixa d’Enginyers tenim signat un acord de col·laboració amb la Fundació Caixa d’Enginyers. El que fem és donar part de la comissió de gestió dels vehicles que son ISR a la Fundació perquè els destini a aquells projectes que cregui que son interessants i que son d’impacte des de l’òptica que tenen una repercussió al que és la societat i al que és l’àmbit local de Caixa d’Enginyers.

SPAINSIF

Un altre dels punts importants i que fa referència a aquest compromís és l’adhesió del Grup Caixa d’Enginyers a Spainsif, patronal que aglutina totes les empreses i gestores d’actius que tenen una filosofia ISR, és a dir, que es regeixen pels principis de la Inversió Socialment Responsable. Caixa d’Enginyers és membre de Spainsif des de l’any 2013, i una de les principals fites és difondre i promoure la Inversió Socialment Responsable en l’àmbit de la gestió i en l’àmbit de la gestió dels Plans de Pensions.

DISTINCIÓ MORNINGSTAR

Tant els vehicles per la banda de fons d’inversions com de plans de pensions tenen la màxima qualificació: 5 planetes Morningstar. Màxima qualificació en matèria de sostenibilitat., entre ells el CE Environment ISR, FI i el Fonengin ISR, FI.

I fins aquí el decàleg de la Inversió Socialment Responsable del Grup Caixa d’Enginyers.

Pots veure la resta de vídeos en els següents enllaços:

  • 1a part Principis Inversió Socialment Responsable
  • 2a part Principis Inversió Socialment Responsable