Articles guardats
La Fundació Caixa d’Enginyers en xifres

Fundació Social

La Fundació Caixa d’Enginyers en xifres

La Fundació Caixa d’Enginyers vol donar-te les gràcies pel teu compromís, la teva ajuda i el teu paper, que han estat i són la clau perquè la nostra feina tingui un impacte real en la societat i perquè tot el que fem cobri sentit.

El 2019, vam centrar els nostres esforços a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats pel Pacte Mundial de les Nacions Unides. Avui dia, podem estar orgullosos dels resultats que hem aconseguit en els últims anys, especialment el 2019, resultats que no haurien estat possibles sense la teva contribució.

El retorn del teu compromís en xifres

+2.000.000 € d’inversió social en aliances i projectes en els últims 4 anys; 527.000 el 2019.

  • 581 persones han rebut beques i formació; 601 el 2019.
  • 050 persones emprenedores han participat en el nostre programa; 210 el 2019.
  • 484 aliances i projectes duts a terme; 84 el 2019.

Els veritables protagonistes de la Fundació CAIXA D’ENGINYERS

  1. Feina amb cor (Càritas). Estar desocupat més d’un any és un dels principals factors d’exclusió del mercat laboral. Feina amb cor, una sortida a l’atur de llarga durada, ha aconseguit un 70 % d’inserció laboral amb un enfocament diferent, més humà i social.
  2. IBEC. La bioenginyeria és l’eina que ens permet avançar en el camí cap a la medicina personalitzada. Es tracta de la recerca per obtenir un dispositiu que permeti valorar l’eficàcia dels fàrmacs relacionats amb la distròfia muscular, una malaltia que afecta 1 de cada 8.000 adults a Espanya.
  3. Dona i Enginyeria (Reial Acadèmia d’Enginyeria). Mercedes Oliver i Andrea Grande de Dios, enginyeres aeronàutiques, es van conèixer en el programa de mentoring de “Dona i Enginyeria”, clau per a la igualtat d’oportunitats en el sector. Impulsa l’interès per l’enginyeria i la tecnologia entre les adolescents i lluita per la igualtat en el sector. Més de 150 adolescents han participat en el programa.
  4. Ocean Initiatives. Cada any es produeixen més de 300 milions de tones de materials plàstics a tot el món, dels quals acaben als oceans entre 10 i 12 milions. Aliança amb Fundació Surfrider per protegir els oceans de les escombraries marines. Programa de sensibilització i accions de recollida de residus en platges de la Mediterrània.