Articles guardats
Rutina Zero Waste

Economia sostenible

Rutina Zero Waste

Creus que reciclar no és suficient per contribuir a la cura del medi ambient? Uneix-te doncs a la tendència Zero Waste i comença la teva rutina sostenible. Fa uns mesos publicàvem un article al blog sobre l’estil de vida Zero Waste. Ara volem anar una mica més enllà i proposar-vos una sèrie de consells que us ajudaran a reduir a gran escala els residus que produïm diàriament.

1- Comprar a granel

Tornar a comprar els productes tal com ho feien els nostres avis. Aquest tipus de compra aporta més avantatges d’aquells que ens pensem. En primer lloc, els productes escollits no han estat processats ni han necessitat cap material per envasar-los, de manera que estem consumint aliments 100% ecològics. Seguidament, comprem només allò que necessitem perquè escollim la quantitat exacta que volem. A més, donem suport a la venda local i incentivem l’intercanvi de coneixements amb els botiguers.

Zero Waste

2- No tirar a la brossa aliments en bon estat

Som conscients de tots aquells aliments que tirem a la brossa? Molts d’aquests productes es poden aprofitar per incloure’ls a alguna recepta, o fins i tot conservar-los en fred per ingerir-los l’endemà.

3- Productes de segona mà

Si se’n fa un bon ús, podem aprofitar per vendre allò que ja no utilitzem o per comprar allò que necessitem i està en bon estat. Moltes vegades comprem sense adonar-nos que estem malgastant diners i desaprofitem materials que es poden reutilitzar.

4- Utilitzar sabó sòlid

Un gest tan petit com utilitzar sabó sòlid en lloc de líquid pot ajudar en la millora del medi ambient, ja que el sabó sòlid és menys nociu i dura més temps. Això sí, és important fixar-nos sempre que el sabó no contingui nitrosamines, ja que són altament perjudicials per a la salut. Aquest ingredient està prohibit per als productes higiènics, però la combinació d’altres cosmètics pot generar la seva aparició. Alhora, estem contribuint a la reducció del plàstic, ja que el sabó sòlid no necessita de cap envàs.

5- Substituir el paper i els embolcalls

Durant els àpats ens hem d’acostumar a utilitzar tovallons de tela en lloc de paper. També podem utilitzar draps de tela per assecar-nos les mans mentre cuinem. A més, comencen a fer-se populars alternatives que substitueixen els embolcalls de cuina de plàstic o d’alumini: estem parlant de la tela encerada, més coneguda com a wrap, un embolcall reutilitzable fet, principalment, amb cera d’abella, que permet mantenir els aliments frescos més temps. Aquest material es pot rentar i tornar a utilitzar tantes vegades com calgui.

Si ens fixem en els nostres hàbits, ens adonarem que hi ha moltes accions que podem canviar i millorar. Caixa d’Enginyers us anima a seguir aquests tips Zero Waste i així començar a notar els seus beneficis tant en la salut com en l’economia i el medi ambient. Us animem doncs a seguir una rutina i un estil de vida sostenibles i responsables.

Comments (1)

  1. Totalment d’acord, es mes, a Lleida hi han diversos comerços dedicats a la venda a granel ( el meu es un) , crec que seria bo crear una llista perque la gent conegues aquesta opcio i per tant poguessin triar ( crec que Greenpeace Ponent ho esta estudiant).