Articles guardats
Dia Universal del Nen: lluita pels drets de la infància

Actualitat Social

Dia Universal del Nen: lluita pels drets de la infància

El 20 de novembre és una data important en la qual, a més de celebrar-se el Dia Universal del Nen des de 1954, es commemoren els aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets del Nen (1959) i l’aprovació de la Convenció dels Drets del Nen (1989).

Per què se celebra el Dia Universal del Nen?

Aquest dia no només és una ocasió per celebrar els progressos aconseguits en matèria de la infància, sinó que també pretén cridar l’atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

En definitiva, el Dia Mundial del Nen és una oportunitat per crear consciència entre les escoles i la societat en general del fet que la infància és una etapa de la vida crucial i que cal aconseguir que tots els nens i nenes estiguin protegits, segurs, amb salut i educació, independentment del seu lloc de naixement.

“385 milions de nens viuen en la pobresa extrema i 264 milions no estan escolaritzats”

Els drets de tots els nens i nenes del món

Alguns dels drets inclosos en la Convenció dels Drets del Nen són els següents:

  • Drets relatius a la vida, la salut i l’educació.
  • Dret a jugar.
  • Dret a la vida familiar.
  • Dret a estar protegits de la violència, a no ser discriminats i al fet que s’escoltin les seves opinions.

Tot i així, 385 milions de nens viuen en la pobresa extrema, 264 milions no estan escolaritzats i 5,6 milions de nens menors de cinc anys van morir el 2019 per causes que podien haver-se previngut. Depenent del país en el qual neixes, les condicions de vida i els drets canvien, un fet pel qual lluita aquest dia universal i també algunes organitzacions com ara Unicef.

Què pots fer tu en aquest dia?

El 20 de novembre és una ocasió especial perquè tothom conegui els drets dels nens i per recordar la importància de treballar per tal d’aconseguir el benestar de tots els nens i les nenes del món.

També és un bon dia per conèixer les diferents maneres de col·laborar amb els nens més vulnerables i assegurar, d’aquesta manera, que els seus drets siguin reconeguts i garantir el seu benestar i desenvolupament.

Leave a Comment