Articles guardats
Actualitat econòmica i coronavirus, 24 de març

Actualitat Finances

Actualitat econòmica i coronavirus, 24 de març

Escolta el podcast

Ahir es va celebrar una reunió entre Fons Monetari Internacional i els Ministres d’Economia i els Governadors dels Bancs Centrals del G20. Un cop finalitzada es va realitzar un comunicat en el que es deia que les conseqüències econòmiques de la crisi del Coronavirus són el repte més exigent des de la Crisi del 29, i que els seus efectes poden ser superiors als registrats el 2008, quan el PIB mundial va corregir un 1,7%.

En aquesta ocasió les mesures de protecció sobre l’economia real van ser insuficients deixant conseqüències socials d’alta importància. Per aquest motiu estem observant com dia rere dia s’anuncien noves mesures, que en aquesta ocasió sí contemplen el suport de les famílies i dels PIME’s.

Per exemple la setmana passada diferents estats europeus es van avançar posant damunt la taula línies d’aval per a les petites i mitjanes empreses que puguin accedir al crèdit i d’aquesta manera protegir el teixit laboral.

Altres mesures com l’accés a cobertures socials similars a les implantades a Espanya també s’estan oferint als treballadors i autònoms que puguin necessitar-les.

La Reserva Federal dels Estats Units d’Amèrica ha anunciat el pla més contundent fins a dia d’avui. Aquest pla contempla compres il·limitades d’actius i obre la porta a que la pròpia Fed atorgui crèdits a les famílies i a les PIMES’s que més ho necessitin. En el seu discurs el governador va destacar la importància de donar recolzament a l’economia en un moment tant complex com l’actual.

Un altre debat és el de crear les denominades rendes bàsiques. Aquest mecanisme consisteix en distribuir una renda mínima a les famílies mentre duri el confinament. La importància d’aquest tipus de mesures és alta ja que diversos estudis publicats durant la passada setmana mostraven com l’economia podia patir un fort impacte si no es prenien mesures rellevants i coordinades.

Afortunadament, la reunió celebrada ahir demostra la inequívoca voluntat de totes les institucions mundials de sumar esforços per a vèncer aquesta situació.

Estem doncs en una data històrica que marca una nova línia d’actuació mundial sense precedents.

Escolta el podcast