Articles guardats

Actualitat Mercats

Actualitat econòmica, dilluns 8 de maig

Bon dia des de Caixa d’Enginyers i benvinguts a una nova sessió en la que repassarem l’actualitat econòmica i dels mercats financers, en directe, des del nostre canal de Facebook Live.:

Crònica de mercat:

Pel que fa a la Renda Variable observem un bon comportament. La setmana passada va ser especialment bona gràcies a la persistència de presentació de bones dades empresarials a Europa i als a Estats Units. Paral·lelament, el mercat descomptava una victòria de Macron.
Gràcies a aquests fets l’IBEX 35 va tancar el divendres per sobre dels 11.100,00 punts i acumula ja un 19%.

Parlant de Renda Fixa, la referència a 10 anys d’Alemanya, el BUND, es relaxava situant la seva rendibilitat en termes TIR per sobre del 0,4%. El seu homòleg a l’altre banda de l’Atlàntic el TREASURY situa la seva rendibilitat a nivells del 2,35%.
Les matèries primeres han tingut un rendiment baixista en general. En primer lloc, l’Or ha perdut valoració situant-se a nivells de 1230$/onça, mentre que el Barril de BRENT es situava a un preu de 49,3$ atès l’increment dels inventaris i la escassa rebaixa de la producció de barrils diaris per part del països productors.

Crònica de Bancs Centrals:

La passada setmana el governador del Banc Central Europeu, Mario Draghi, va comparèixer mostrant optimisme per la millora de les dades Macro que segons recalcava dissipen els temors sobre una situació deflacionista a Europa.
El membre del comitè executiu del BCE Peter Praet, declarava que la pujada de tipus oficials no hauria de distar gaire des de la finalització del programa de compres d´actius (QE) sempre que les dades Macro siguin positives.
El governador del Banc de Japó també es va mostrar confiat en que els resultats de les mesures preses durant la última dècada poden començar a donar resultats positius donant les condicions per que es produeixi una pujada de salaris i preus significativa.

Crònica Política:

Ahir es van conèixer els resultats de les eleccions franceses: Macron va resultar guanyador i per tant serà el nou President de la República.

Aquest resultat s’interpreta com un cop al moviment anti-Europeu que el partit de Le Pen estava defensant obrint un nou període favorable a la millora en els processos de integració de la comunitat econòmica així com donant una millor capacitat de negociació amb el Regne Unit per la seva petició de sortida BREXIT.

Als Estats Units, Donald Trump assolia el seu primer triomf polític a la Cambra de Representants iniciant el procés de reforma de la llei de cobertura sanitària coneguda com Obamacare.

Publicació de dades Macro:

Segueixen les bones dades d’ocupació a Estats Units on la seva xifra d’atur es situa sobre el 4,4%. No obstant això, i tot i que les dades del PMI del sector serveis es situava al nivell de les expectatives, l’ISM del sector manufacturer queia respecte a les dades de períodes anteriors. Fe que confirmava que la més gran economia del món no mostra la fortalesa que fins ara havia mostrat.
A Europa observem dades positives en conjunt, tant les referents al sector manufacturer com les de serveis, fet que es tradueix amb un creixement del PIB el primer trimestre d’un 0,5% al total de la zona.
Per últim Xina continua generant dubtes presentant dades de sentiment negatives tant pel que fa al seu PMI Caixin com al serveis.