Articles guardats
Foodcoins, la nova moneda per pagar en els restaurants

Actualitat Finances General

Foodcoins, la nova moneda per pagar en els restaurants

Recentment, hem sentit a parlar d’un nou concepte de moneda virtual, les foodcoins, creades pels i per als hostalers. Estan pensades perquè tant els locals petits com les cadenes multinacionals i grans establiments en puguin fer ús. A més, la idea sorgeix com un sistema de recompensa que pretén incrementar la fidelització dels clients.

Hi ha plataformes que posen a disposició criptomonedes o tokens per als usuaris. El funcionament es basa en el fet que cada vegada que consumim en els bars i restaurants que estan adscrits a les plataformes, rebem foodcoins que s’acumularan a la nostra cartera o wallet. D’aquesta manera, es pot consultar el saldo i pagar mitjançant l’aplicació en l’establiment.

Actualment, està disponible a Madrid, on alguns bars i restaurants ja han començat a implementar aquest mètode de pagament. Així, doncs, cada establiment crearà la seva pròpia criptomoneda i acceptarà pagaments amb ella. Aquesta tecnologia blockchain permetrà als qui visitin els locals tenir una sèrie d’avantatges quan consumeixin.

Quins són els beneficis de les foodcoins?

  • Estalviar gràcies a l’acumulació de foodcoins de diferents bars i restaurants per poder pagar amb elles quan hi vagis.
  • Localitzar tots els locals habituals a l’instant i tots els cashbacks en una app.
  • Accedir a un nou sistema de pagament senzill a través de la targeta VISA.
  • Beneficiar-se de millors preus en els locals recurrents.

Així mateix, el sector de l’hostaleria ha estat un dels més afectats negativament a causa de la pandèmia de la COVID-19. Amb aquesta economia es pretén que els hostalers puguin incentivar els seus consumidors amb el seu propi token i així crear una motivació que els inciti a tornar, al mateix temps que s’augmenta la seguretat en pagar sense efectiu. Aquest fet també es converteix en un avantatge per als turistes que disposen d’una moneda diferent a l’euro, ja que ja no necessitaran canviar la seva moneda per la local.

En definitiva, aquesta nova tendència tecnològica pot suposar un canvi en els models de negoci i en l’evolució dels restaurants. Se sumaran altres sectors al canvi?