Articles guardats
Bizum & Enginyers PAY en època COVID-19

Actualitat Banca digital Finances

Bizum & Enginyers PAY en època COVID-19

Actualment, la majoria de ciutadans utilitza o, com a mínim, coneix Bizum. Aquesta plataforma es caracteritza per ser un mètode de pagament immediat, de compte a compte, mitjançant el mòbil. Així, doncs, s’usa, sobretot, en pagaments quotidians de poc import en substitució de l’efectiu.

D’altra banda, a partir de la situació de la COVID-19, un estudi del Banc Central Europeu confirma que quatre de cada deu participants fan servir l’efectiu amb menys freqüència des de l’inici de la pandèmia. Tot indica que aquesta tendència es mantindrà a llarg termini.

A més, aquestes dades es relacionen amb l’increment de l’ús de Bizum. El 2020, l’aplicació de pagament immediat va augmentar el seu nombre d’usuaris més del doble en relació amb els que la utilitzaven a finals de l’exercici anterior. Així, el resultat va ser que 13,6 milions de persones van fer ús d’aquesta eina en comparació amb els 6,25 milions d’usuaris el 2019. Igualment, els pagaments en e-commerce a través de Bizum van arribar aquell mateix any als 54 milions d’euros en més de 850.000 compres.

A causa de les noves necessitats digitals, les entitats bancàries s’han hagut d’adaptar als clients. Per aquest motiu, la majoria ja han desenvolupat la seva pròpia app de Bizum. En el cas de Caixa d’Enginyers, es coneix com a Enginyers PAY.

Què pots fer amb Enginyers PAY?

  • Paga un regal entre tots: fes pagaments de mòbil a mòbil molt fàcilment, tan senzill com enviar un missatge.
  • Reparteix les despeses del sopar: envia diners directament i al moment del teu compte al del teu amic, encara que no sigueu de la mateixa entitat.
  • Paga les teves compres online: només amb la clau Bizum, sense utilitzar la targeta.
  • Realitza donacions a ONG: impulsem l’acció social i et convidem a col·laborar-hi, perquè amb la teva ajuda sí que és possible millorar la nostra societat.