Articles guardats

Fundació Social

Blue box: Llibres digitals per a nens i nenes refugiats

Worldreader és una organització que treballa en 2 escoles a Agyeikrom, una ciutat a la Regió Central de Ghana, que acull refugiats de Costa d’Ivori.
Els nens dels campaments són especialment vulnerables ja que han de fer front a barreres lingüístiques, interrupcions en la seva escolarització i efectes post-traumàtics. Poder seguir la seva educació correctament no és quelcom fàcil.

Gràcies a la col·laboració amb Worldreader, els estudiants tindran accés a una biblioteca escolar amb més de 50 dispositius que s’emmagatzemaran un total de 5.000 llibres. Aquesta iniciativa busca augmentar l’entusiasme dels estudiants al voltant de la lectura i millorar el rendiment acadèmic.

Worldreader

La Fundació Caixa d’Enginyers col·labora amb Worldreader

Amb la teva ajuda i el programa Blue Box, Worldreader podrà ampliar l’acció a una altra escola del campament de Agyeikrom. El programa es compon de:

  • 50 e-readers: requereixen molt poca energia i tenen una gran capacitat d’emmagatzematge.
  • 100 llibres digitals cadascun, sumant un total 5.000 llibres digitals. Els llibres són personalment seleccionats en funció de l’edat, els nivells educatius o de lectura i les necessitats dels estudiants. En aquest cas, llibres rellevants per a la comunitat de refugiats, els que sovint es relacionen millor amb contingut psicosocial.
  • Serveis de suport: inclouen formació i avaluació, així com accés a una “Comunitat de Bones Pràctiques”

Worldreader creu en un món on tots puguem ser lectors.

Amb gairebé 4 milions de llibres digitals distribuïts mitjançant e-readers en escoles i biblioteques de 15 països de l’Àfrica sub-sahariana, Worldreader ha aconseguit que més de 150.000 nens tinguin accés a llibres de text, històries de ficció i no ficció, així com guies de salut, en 43 llengües locals.

Aquest és un dels 6 projectes presentats per diferents organitzacions en el marc del concurs #Acció50 de la Fundació Caixa d’Enginyers. Enguany, amb motiu de la celebració del 50è Aniversari de Caixa d’Enginyers, volem preguntar als nostres socis a quina línia d’actuació volen que destinem una aportació econòmica extraordinària de 25.000€.

Ajuda’ns a enviar llibres digitals a una altra escola a Ghana perquè els nens dels campaments de Agyeikrom puguin continuar amb l’educació que es mereixen:

  1. Entrar al site del 50è Aniversari de Caixa d’Enginyers
  2. Tria la línia amb la que et sentis més sensibilitzat.