Articles guardats
Celebrem el dia de l’Educació Financera

Actualitat

Celebrem el dia de l’Educació Financera

El Dia de l’Educació Financera és una iniciativa promoguda per la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) i el Banco de España en el marc del Pla d’Educació Financera, en col·laboració amb diverses institucions i entitats. Se celebra des de l’any 2015 cada primer dilluns del mes d’octubre des de fa 5 anys, a través de nombroses activitats per tota Espanya i per a tots els públics. El seu objectiu és conscienciar a la societat sobre la importància d’estar financerament formats i formades.

El lema d’aquest any, Connectats a la digitalització, fa referència a la importància de la tecnologia a les nostres vides i a l’ús adequat per a una millor gestió de les nostres finances personals. Les activitats que tindran lloc amb motiu del Dia de l’Educació Financera, 7 d’octubre, es destinaran a connectar la cultura financera amb la societat.

Un dels principals projectes de l’educació financera en els que col·labora Caixa d’Enginyers és el programa de voluntariat EFEC des de fa 6 edicions i la finalitat del qual és oferir als alumnes 4º d’ESO d’escoles públiques, concertades i privades de Catalunya educació financera bàsica. En aquests anys, l’Entitat ha aportat prop de 200 voluntaris, que han compartit amb els alumnes la seva experiència i coneixements durant els 8 mesos que ha durat cada edició.

“És un programa en el que passes una estona genial amb joves de tot tipus. Adaptar el teu discurs a un estil més bàsic és un humil esforç que ells agraeixen i que a nosaltres ens aporta moltíssim. és molt curiós veure com va canviant l’actitud dels nois i noies quan els parles de la vida financera, dels impostos, de projectes de futur, etc.” Félix Martínez, Gerent de Comptes de Caixa d’Enginyers

Així mateix, per a celebrarar l’efemèride, la UNACC ha elaborat un glossari tecno-financer que persegueix facilitar la comprensió dels conceptes i termes associats amb l’aplicació de la tecnologia als serveis financers i, a més, inclou útils consells de seguretat. Ho podeu consultar en els adjunts a la notícia.

A més a més, a través de la Fundació Caixa d’Enginyers elaborem els Quaders de finances i Assegurances, una publicació periòdica de caràcter divulgatiu que pretén tractar, de manera clara i transparent diversos temes del sector bancari amb la intenció que els nostres socis i sòcies ampliïn la informació sobre economia i finances.

Amb aliança amb l’Institut d’Estudis Financers, recolzem l’Observatori de Divulgació Financera, que té com a objectiu difondre novetats i innovacions que es produeixin en la pràctica dels mercats financers i les seves institucions mitjançant la generació de coneixement.