Articles guardats
Com calcular l’impacte mediambiental i social de les teves inversions?

Economia sostenible Finances

Com calcular l’impacte mediambiental i social de les teves inversions?

Des de fa 15 anys, a Caixa d’Enginyers busquem promoure les inversions socialment responsables (ISR) integrant els criteris ambientals, socials i de bon govern corporatiu (ASG) en l’anàlisi financera tradicional. Per aquest motiu, comptem amb la plataforma CIMS, una calculadora que mostra com les teves inversions generen un impacte positiu i mesurable en el planeta.

Què són els fons d’inversió sostenibles?

Els fons d’inversió sostenibles són un model d’inversió que configura una cartera amb companyies que operen a partir dels denominats criteris ASG, els quals es refereixen a fer valer els aspectes ambientals (gestió de l’aigua o biodiversitat), socials (igualtat i drets humans) i de governança (negocis ètics).

Com a banca cooperativa responsable, Caixa d’Enginyers és l’entitat gestora i dipositària d’una sèrie de fons d’inversió sostenibles per invertir de manera sostenible i impactar positivament en el medi ambient i en la societat. Aquest impacte generat per la inversió en els fons pot ser mesurat i calculat de manera molt ràpida i fàcil gràcies a la Calculadora d’Impacte Mediambiental i Social (CIMS).

Què és CIMS?

La Calculadora d’Impacte Mediambiental i Social de Caixa d’Enginyers et permet mesurar l’impacte mediambiental i social que generen les teves inversions. Els passos que has de seguir són molt senzills: només has de seleccionar un dels nostres fons ISR i indicar l’import de la inversió; descobriràs una altra manera de contribuir a un futur més sostenible. El resultat que ofereix la calculadora mostra l’impacte estimat basant-se en la inversió temporal recomanada de 4 o 5 anys en funció del fons seleccionat.

La calculadora ofereix una sèrie de resultats en els aspectes mesurables següents:

  • Les emissions evitades: aspecte mesurat en kilograms (kg) de CO2 evitats a l’atmosfera, realitzant l’equivalència amb la quantitat de trajectes amb cotxe per persona.
  • El consum d’energia renovable: aspecte calculat en kilowatts hora (kWh) d’energia renovable consumida, realitzant l’equivalència amb la quantitat d’energia que consumeix una llar per dies.
  • Els residus valorats: aspecte quantificat en kilograms (kg) de residus reciclats o reutilitzats s, representant-lo amb el volum de residus que genera una persona per mes.
  • L’aigua estalviada: aspecte mesurat en metres cúbics, interpretant-lo amb la quantitat d’aigua que consumeix una llar per mes.
  • La formació a empleats: aspecte calculat en hores de formació invertides per empleat i empleada.
  • Dones en consells d’administració: aspecte mesurat en percentatge de dones integrades en el Consell d’Administració de les empreses del fons.

Inverteix en els nostres fons sostenibles

A més, com deus saber, a Caixa d’Enginyers tenim una sèrie de fons sostenibles perquè els socis puguin invertir de manera responsable.

  • Fonengin ISR, FI: és un fons mixt de renda fixa internacional que promou les inversions socialment responsables integrant els criteris ASG en l’anàlisi financera tradicional i afavorint les inversions sostenibles a llarg termini.
  • CdE ODS Impact ISR, FI: impacta de manera positiva en el compliment dels ODS i dona prioritat a les empreses el negoci de les quals està contribuint al compliment dels Objectius de l’Agenda 2030.
  • CE Environment ISR, FI: aplica els criteris d’inversió socialment responsable i té el clar propòsit de promoure, a través de la inversió en companyies seleccionades, la lluita contra el canvi climàtic.
  • CE Global ISR, FI: inverteix en empreses socialment responsables exposades a les tendències de creixement més grans, com són l’envelliment poblacional, la digitalització de l’economia, l’economia circular o la urbanització en països emergents.

Si vols descobrir més sobre aquests fons per invertir de manera responsable, així com per contribuir al desenvolupament sostenible del planeta i de la societat, pots provar la nostra calculadora clicant aquí.