Articles guardats

Finances

Com combatre el canvi climàtic des de l’òptica de l’inversor

Xose Garrido ens parla del CE Environment ISR, el nostre vehicle ètic dins la gamma ISR, que inverteix en companyies que tenen en compte el seu impacte mediambiental, líders en la lluita contra el canvi climàtic i pioneres en apostar per noves pràctiques de reducció de consum d’energia.

Pots veure el vídeo realitzat en directe a través del nostre canal de Facebook:

Si bé la cartera del fons no està estructurada de manera predeterminada, sí que podemos englobar les companyies en les quals invertim en 4 categories.

CategorIES

  1. Energies Renovables. Gamesa o Vestas serien dos exemples en aquest sentit, tenint en compte que són líders mundials en la fabricació d’aerogeneradors per a l’obtenció d’energia a través del vent. De la mateixa manera, Iberdrola ha realitzat un gran esforç per reduir els combustibles fòssils del seu mix energètic a través d’una forta inversió de capital destinat a les energies renovables.
  2. Eficiència Energètica. Com exemples d’inversió comptem amb el cas de BMW, fabricant de cotxes que s’ha marcat l’objectiu en 5 anys de tenir el 15-25% de vendes provinents de vehicles electrics. Un segon cas en aquest bloc seria Unibail Rodamco, REIT francès que té i gestiona centres comercials amb altes qualificacions en terminologia meiambiental. Per altra banda, el fabricant de dispositius mòbils Apple té el compromís de cobrir les seves necessitats energètiques al 100% amb energies renovables i redueix el pes de materials agressius amb el mediambient entre la seva cartera de productes.
  3. Residus. En gestió de residus sòlids i líquids Suez Environment seria el pioner a nivell mundial donat la seva posició de lideratge.
  4. Innovació Tecnològica. La companyia italiana Prysmian seria un exemple en aquest sentit, centrada en la fabricació de cables d’alta tecnologia per a la indústria energètica i de telecomunicacions.

En definitiva, un mitjà amb ADN propi de la mà de la filosofia d’inversió de Caixa Enginyers Gestió, centrada en models de negoci de qualitat i sòlids balanços.