Articles guardats

Economia sostenible Social

La transició cap a una economia baixa en carboni. Una mirada sobre el sector financer i el sector alimentari

Video

Informe sobre el canvi climàtic: “La transició cap a una economia baixa en carboni. Una mirada sobre el sector financer i el sector alimentari” ha estat elaborat per l’Institut d’Innovació Social d’ESADE amb la col·laboració de la Fundació Caixa d’Enginyers.

ES HORA DE POsar-se a treballar

Els efectes del canvi climàtic són cada co pmés visibles. La major freqüència i intensitat de fenòmens meteorològics extrems, les alteracions dels sistemes hidrològics, les extincions d’espècies, l’augment de la temperatura i l’acidificació dels oceans, la fosa de les glaceres i la pujada del nivell del mar són només alguns dels seus símptomes més crítics.
I és molt provable que aquests efectes s’aguditzin durant les properes dècades.

La lluita contra el escalfament global afecta gairebé tots els sectors de l’economia. No obstant això, cada sector té les seves pròpies especificaius propias especificitats: se ve afectado de manera distinta y debe adoptar estrategias diferentes para mitigar su impacto.

Aquest estudi es centra en dos sectors bàsicsi de gran importància per a l’economia espanyola:

  • el financer;
  • l’alimentari.

És interessant comprovar que s’estan impulsant ja moltes iniciatives en tots dos sectors per a fer front als riscos que planteja el canvi cimàtic, amb la finalitat d’elaborar estratègies per a facilitar la transició cap a una economia baixa en carboni. És necessari difondre aquestes iniciatives per animvar a altres a adoptar-les i recolzar-les. És per aquest motiu que és molt important posar-s’hi a treballar.

Des de l’institut d’Innovació Social d’ESADE i des de la Fundació Caixa d’Enginyers esperem que aquest estudi serveixi per a mostrar que, tot i que els grans desafiaments que encara existeixen, hi ha empreses que ja s’han posat a treballar davant la crisi climàtica. Les reconeixem com a catalitzadores de canvi, innovant davant el que ha estat descrit pel G20, i molts d’altres com un dels desafiaments més grans dels nostres temps.