Articles guardats
Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO₂

Actualitat Social

Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO₂

El dia 28 de gener celebrem el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO₂, que va ser designat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per conscienciar i sensibilitzar els habitants del nostre planeta sobre el canvi climàtic i els impactes ambientals que aquest ocasiona.

El canvi climàtic és el repte mediambiental més gran en l’actualitat. A l’Acord de París que es va dur a terme el 2015, 195 països es van comprometre a limitar l’increment de la temperatura global a 2 °C a finals de segle i intentar reduir-lo a 1,5 °C.

Com puc contribuir a la reducció de les emissions de CO₂?

  • Aplicar les 7R de l’economia circular. A més de les 3R que tots coneixem, és important que tinguem en el pensament les noves quatre accions que marcaran la diferència. Redissenyar, rebutjar, reduir, reutilitzar, reparar, rot (compostar) i reciclar.
  • Desplaçar-se de manera sostenible. Alguns mitjans de transport emeten grans quantitats de CO₂. Per això, hem d’utilitzar, sempre que sigui possible, les opcions més sostenibles, com ara el transport públic, les bicicletes o anar a peu.
  • Apostar per l’ús d’energies renovables i donar suport a l’eficiència energètica.
  • Compensar les emissions de CO2 invertint econòmicament en un projecte ambiental.
  • Conservar i millorar els embornals de carboni, com ara boscos i oceans, ja que retenen el CO₂ i ajuden al fet que part d’aquest GEH no arribi a l’atmosfera.

L’actuació de Caixa d’Enginyers

A Caixa Enginyers Gestió continuem millorant la nostra petjada de carboni, que fa referència a la totalitat de gasos amb efecte d’hivernacle (CO₂) que emet una empresa. Per calcular-la, es fa la relació entre tones mètriques de CO₂ emeses i les vendes que produeix l’empresa en milions d’euros. Així, la unitat mètrica per al càlcul de gasos amb efecte d’hivernacle en una cartera seran les To/€MM.

A Caixa d’Enginyers hem calculat el nostre impacte durant el 2021, i la petjada de carboni ha estat de 34 To/€MM, un 31 % millor que el 2020.

2021

2022

Calculadora d’Impacte Mediambiental i Social (CIMS)

A més, a Caixa d’Enginyers hem llançat una Calculadora d’Impacte Mediambiental i Social que mesura l’impacte que generen les nostres inversions en el planeta. Així, doncs, els nostres socis i sòcies poden valorar quin impacte tenen les seves inversions en el medi ambient i la societat, més enllà del retorn econòmic.