Articles guardats
Invertir en sostenibilitat, una oportunitat per créixer

Economia sostenible Finances

Invertir en sostenibilitat, una oportunitat per créixer

Cada vegada més inversors demanen que els seus estalvis financin projectes i empreses amb un impacte positiu des d’un punt de vista social i mediambiental. Des de Caixa Enginyers Gestió des dels nostres inicis hem donat prioritat a la responsabilitat en la inversió financera.

Així doncs Caixa d’Enginyers vam ser una de les primeres entitats a registrar un fons d’Inversió Socialment Responsable al 2006. Després d’aquesta primera fita, uns anys més tard, al 2017, vam llançar un fons contra el canvi climàtic, Caixa Enginyers Environment ISR i al 2019 vam fer el pas definitiu per a la millora de les condicions de vida en el planeta mitjançant la creació del fons CdE ODS Impact ISR que busca implementar els ODS en la seva inversió.

A més, des de 2014 Caixa Enginyers Gestió és membre de PRI Association, l’entitat que promou els principis d’inversió responsable sota la supervisió de UNEP Finance Initiative i la United Nations Global Compact, dues organitzacions vinculades a les Nacions Unides.

Què és la inversió socialment responsable?

La inversió socialment responsable o ISR, és la incorporació de criteris ètics, socials i ambientals al procés de presa de decisions d’inversió, de manera complementaria als tradicionals criteris financers.

Aquests criteris aporten una visió qualitativa de les empreses pel que no sols es tenen en compte els seus resultats econòmics i financers o el seu potencial creixement, sinó també quines són les seves polítiques de bon govern, les seves actuacions amb la societat i el grau d’integració de mesures per a la preservació del medi ambient.

Gràcies a aquests criteris i anàlisi ens permet reduir riscos en la inversió així com contribuir a que l’impacte de la inversió sigui més positiu.

Invertir tenint en compte criteris sostenibles és bo per al planeta i per les empreses

El panorama actual de les corporacions és una combinació dels guanys dels accionistes, la responsabilitat pel benestar dels empleats i la responsabilitat pública pel bé comú. Les característiques de sostenibilitat poden ajudar els inversors a integrar aspectes de sostenibilitat en el seu procés d’inversió. Aquests paràmetres permeten als inversors avaluar els fons en funció dels riscos i oportunitats derivats de la seva valoració mediambiental, social i de govern corporatiu (ASG).

En aquest sentit, des de Caixa Enginyers Gestió ja hem publicat les FITXES ISR i les FITXES CLIMÀTIQUES del quart trimestre dels fons sostenibles del grup. En aquestes fitxes es detallen les principals mètriques sostenibles i de bon govern, així com l’alineament i impacte dels vehicles amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Pots consultar les fitxes dels nostres fons socialment responsables aquí.

En línia amb aquest compromís fa molt poc vam llançar la CIMS, una calculadora per mesurar l’impacte mediambiental i social positiu que generen les inversions.

Ja  fa més de 15 anys que des de Caixa d’Enginyers promovem les inversions socialment responsables. A què esperes per fer el canvi i invertir en sostenibilitat?

Si prefereixes escoltar-ho en format podcast, pots fer-ho aquí: