Articles guardats
Els principis de la Inversió Socialment Responsable – 2a part

Economia sostenible Finances Social

Els principis de la Inversió Socialment Responsable – 2a part

Continuem parlant dels 10 Principis de la Inversió Socialment Responsable (ISR) i com els apliquem des del Grup Caixa d’Enginyers. En un post anterior, Xavier Fàbregas, Director General de Caixa Enginyers Gestió, ens explicava amb detall els tres primers punts clau. Avui, en aquesta segona part, continua mostrant-nos les següents fites de la ISR:

  • Criteris d’exclusió.
  • Qualificació ESG.
  • Informe sobre la petjada de carboni.

El nostre objectiu és tenir una petjada de carboni molt menor al que són els índexs de referència com poden ser l’MSCI World o qualsevol altre índex invertible, però la línia que marca la desinversió és tenir en compte cada vegada més el que és la petjada i tenir en compte el que suposa la desinversió en si mateixa, perquè al final és una fita que a tots els partícips i a tothom ens interessa.

Busquem aquelles companyies que tenen una millor activitat des de l’òptica mediambiental, que tenen unes polítiques clares del que és gestió de recursos, i també invertim en aquelles companyies que tenen molt clar el que són les polítiques socials, com poden ser temes transversals, de plantilla o temes derivats de la política de proveïdors o la política de clients.

Genèricament, en tots els nostres portafolis no invertim en cap sector que estigui relacionat amb el sector armamentístic.

Tampoc invertim en cap més sector, com pugui ser el de tabac, i tampoc invertim per alguns vehicles que tenen la nostra etiqueta Label ISR en aquells sectors que siguin agressius amb el mediambient, ja siguin, per exemple, aquelles companyies que comercialitzen energia i que un 30% d’aquesta comercialització provingui del carbó o aquelles companyies que facin qualsevol tipus d’extracció o de prospecció a l’Àrtic.