Articles guardats
Green Urban Data, intel·ligència ambiental a les ciutats

Economia sostenible Social

Green Urban Data, intel·ligència ambiental a les ciutats

Avui entrevistem a Alejandro Carbonell Martínez, CEO de Green Urban Data un software que facilita la presa de decisions d’estratègies en relació al canvi climàtic. L’Alejandro va exercir com arquitecte durant 12 anys fins que va decidir emprendre una nova etapa dins el sector de l’eficiència energètica.

El projecte pretén informar a través d’indicadors l’estat ambiental de les zones urbanes. Analitza la tendència i l’evolució d’aquests indicadors i localitza les zones més vulnerables del municipi. A partir d’aquí s’ofereixen accions d’actuació per estabilitzar la temperatura en aquests punts.

 Defineix en una frase què significa per a tu el consum conscient?

Consumeix el que necessitis sense produir danys al medi ambient ni injustícies socials.

Quins consideres que són els reptes de la societat per a viure en un món sostenible?

Eliminar la pobresa i les desigualtats, protegir i millorar el medi ambient i assegurar l’accés a recursos futurs.

Intel·ligència artificial

Amb quins valors associes el respecte al medi ambient?

Protecció, ampliació i millora d’espais naturals i la seva biodiversitat, també aplicable a la naturalització en entorns urbans.

Quin paper juguen les empreses? Quins són els beneficis a curt-mitjà termini si en l’empresa s’adapta a un model que no danyi l’ecosistema?

Han de liderar el canvi en els models productius i en el disseny de productes de consum responsable. Els beneficis seran en imatge i RSC, però a poc a poc aconseguiran un impacte social i ambiental de valor incalculable.

Si no integrem en el nostre dia a dia accions sostenibles, com creus que serà la situació dintre de 50 anys?

Les conseqüències d’alguns dels nostres mals hàbits de consum es veuen a curt termini, però fins i tot unes altres aparentment no visibles acaben per fer-se patents a escala global en una o dues dècades. Sens dubte una de les pitjors conseqüències serà la de viure en un ‘clima canviat’ i segons diuen els experts gairebé irreversible.