Articles guardats
Merkabio, un supermercat respectuós

Cooperatiu Ingenium Shopping

Merkabio, un supermercat respectuós

Si bé és cert que tot va començar amb un grup de bojos que assaltaven vaixells o protestaven davant de fàbriques, avui dia la consciència per la cura i el respecte al medi ambient ha calat profund en cadascun de nosaltres, sobretot quan hem començat a veure els efectes del maltractament al nostre planeta.

Primer va ser la famosa capa d’ozó, i després el desglaç creixent dels àrtics…

No obstant això, ha estat veure les capes de fum concentrat a les grans ciutats després de diversos dies sense ploure o la sensació de més temperatura en l’ambient o el canvi climàtic… quan hem pres realment consciència que alguna cosa no va bé.

Hem començat a  conscienciar-nos cada vegada més amb la cura i el respecte per la naturalesa i per la terra en què tots habitem.

D’altra banda, en els últims anys hem començat a qüestionar-nos la nostra pròpia alimentació i hem fixat un nou focus d’atenció i investigació en els efectes que el menjar amb què ens alimentem pugui produir en el nostre organisme. Diferents estudis i un percentatge molt elevat de la comunitat científica afirmen que l’alimentació és una de les claus per tenir una vida saludable i evitar determinades malalties.

En aquest context, hem començat a veure canvis en l’etiquetatge dels productes per tenir més clar en què consisteix el que estem menjant, com s’ha elaborat i on, i, així, poder tenir una millor capacitat de decisió sobre si volem un tipus d’alimentació o una altra.

Amb l’eclosió d’aquests dos moviments, la cultura per l’alimentació i els productes ecològics estan vivint un creixement desitjat i necessari. És per això que neix MerkaBio, de la unió d’un grup de persones preocupades pel medi ambient i per l’alimentació saludable lliure de pesticides i el més natural possible. Així, aquesta empresa distribuïdora d’alimentació ecològica a l’engròs amb anys ja de tradició s’ha fixat el propòsit de promoure l’alimentació ecològica i fer arribar a qualsevol lloc el nombre més alt de productes ecològics, orgànics i biològics al nombre més elevat de persones, gràcies al comerç electrònic. Amb aquesta intenció Merkabio s’ha convertit en el supermercat ecològic online més gran amb unes 3.000 referències que segueixen creixent perquè continuem obrint les nostres portes a més i més productors d’aquest tipus de productes, ja siguin d’alimentació i begudes, de llar o de cura personal… tot un catàleg de supermercat.

Merkabio

La seva missió és que, almenys, la meitat dels productes que consumim normalment siguin ecològics (amb segell certificat) o biològics (sense alteracions genètiques), entenent que el seu preu és més elevat que el dels productes convencionals, atès que el treball i l’exigència que comporta el seu cultiu i cura és més gran. Això no permet, en gaires casos, que tota la nostra compra sigui enterament ecològica… de moment.

La nostra convicció sobre els productes ecològics ve motivada per tres raons fonamentals:

  1. En primer lloc, perquè protegeix la salut dels qui els consumim, sobretot dels nens, i de la terra on es conreen. L’agricultura ecològica respecta els ritmes de la naturalesa sense sobreexplotació ni ús de pesticides químics o alteracions genètiques. Tot això ho ha confirmat la mateixa Unió Europea en un informe, el qual vam difondre.
  2. En segon lloc, l’agricultura ecològica ajuda a protegir la biodiversitat de cada regió en impulsar les varietats autòctones i els productes de temporada. Els fertilitzants químics maten la vida bacteriana del sòl, esgotant-lo i afectant els ecosistemes. Per això, l’ONU també recomana l’ús de l’agricultura ecològica.
  3. Finalment, la promoció del consum de productes ecològics comporta també una millora en la societat buscant que sigui més justa i equitativa, preservant la societat rural i el treball digne, així com estreny el nostre nexe d’unió i compromís amb la naturalesa.

Per tot això, et recomanem que et preocupis per la teva alimentació i et convidem a provar els productes ecològics per tot el que els aliments de veritat et poden aportar. I, si vols, visita MerkaBio, el supermercat ecològic online més gran i rep la teva compra còmodament a casa.

Amb Ingenium Shopping estalvia fins a un 10% en les teves compres amb el codi MERKAINGENIEROS.

Descobreix aquest i altres descomptes per als socis de Caixa d’Enginyers a Ingenium Shopping.