Articles guardats
Oxfam Trailwalker: 50 km, una causa

Actualitat Social

Oxfam Trailwalker: 50 km, una causa

Aquest any per fi hem pogut tornar a participar en lOxfam Intermón Trailwalker després de la suspensió de l’anterior edició a causa de la COVID-19. Ja fa tres anys que Caixa d’Enginyers participa en aquesta carrera solidària, i l’experiència es resumeix en una combinació d’emocions i la satisfacció que senten els participants una vegada la finalitzen.

Aquest any es va celebrar el dissabte 9 d’octubre i amb única distància de 50 quilòmetres que separaven Girona de Sant Feliu de Guíxols. Tradicionalment, es podia triar recórrer 100 quilòmetres, però la situació provocada per la COVID-19 ha marcat alguns canvis per minimitzar-ne els riscs.

quina és la causa?

L’objectiu de la cursa és lluitar contra la pobresa i la fam, d’acord amb la consecució dels ODS 1 (Fi de la pobresa) i 2 (Fam zero), a més de recollir fons per finançar projectes d’accés a l’aigua potable en països pobres, que correspon a l’ODS 6 (Aigua neta i sanejament). Perquè la falta d’accés a l’aigua potable fa que milions de persones visquin en la pobresa i que milers de dones i nenes hagin de caminar cada dia molts de quilòmetres per anar a buscar aquest bé de primera necessitat. Per aquest motiu, l’Oxfam Intermón Trailwalker busca aconseguir donatius per poder apropar aquesta aigua.

D’aquesta manera, set equips, cadascun de sis membres de l’Entitat, van travessar la meta després de caminar 50 quilòmetres perquè més persones puguin tenir una vida digna.

Com vivim l’experiència a Caixa d’Enginyers?

Aquest repte esportiu i solidari, a més de ser una activitat que afavoreix el benestar i la salut física dels treballadors, permet promoure els valors de superació, el treball en equip i reforçar les relacions personals entre els companys. Així, doncs, molts el defineixen com “una experiència molt recomanable que val la pena viure”.

A més a més, aquest any es va viure amb més il·lusió que mai, ja que per a alguns va ser un retrobament després de molt de temps sense veure’s. No només s’hi van unir els participants, sinó que alguns companys que no havien participat en la cursa van reunir-se a la meta per rebre els equips.

En definitiva, esperem seguir participant en aquest repte durant molts més anys, ja que com diuen alguns dels participants: “Seguim sumant, i ara sí que som més Caixa d’Enginyers que mai”.