Articles guardats
Impacte Ambiental: coneix la petjada de carboni que generes

Actualitat Economia sostenible Social

Impacte Ambiental: coneix la petjada de carboni que generes

Nosaltres, com a consumidors, generem un impacte en el planeta. Les nostres compres i transaccions tenen conseqüències que moltes vegades passem per alt. Una simple adquisició d’un producte mitjançant una targeta de crèdit genera una petjada de carboni i hídrica que desconeixem.  

Per això, Caixa Enginyers, en col·laboració amb Mastercard i la fintech sueca Doconomy, han creat un nou servei anomenat Impacte Ambiental que permetrà als socis i sòcies conèixer la petjada de carboni i hídrica que generen amb les seves transaccions. En aquest article et mostrem tot el que has de saber sobre aquest servei pioner que acaba d’implementar l’Entitat.  

Impacte Ambiental: una eina cap a un futur més sostenible  

Impacte Ambiental, com ja hem esmentat anteriorment, és una nova eina pionera en el sector que permet mesurar l’impacte ambiental de les compres, consums i transaccions financeres dels socis i sòcies de Caixa Enginyers calculant la seva petjada de carboni i hídrica. Aquest nou servei ha estat desenvolupat en col·laboració amb Mastercard i la fintech sueca Doconomy, el proveïdor per a la calculadora de petjada de carboni de les Nacions Unides. Aquesta nova eina fomenta decisions de compra més conscients amb la protecció del medi ambient.  

La innovadora eina és una mostra més del ferm compromís de l’Entitat per fomentar les finances sostenibles i per contribuir com a referent de banca cooperativa a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquesta nova incorporació tecnològica posa en valor la manera que té l’Entitat d’entendre i fer finances, assegurant la inversió en companyies amb principis ètics i socials, que lluiten contra el canvi climàtic.  

Pel que fa al funcionament, cal assenyalar que el nou servei “Impacte Ambiental”, estima l’impacte mediambiental mitjançant un càlcul ponderat que té en compte la quantitat econòmica gastada i la categoria de la despesa. A més, un dels punts més interessants és que ofereix als seus usuaris accions i reptes fàcils d’entendre i d’aplicar per reduir el seu impacte. En aquesta mateixa línia, l’eina també ofereix consells per viure d’una manera més sostenible. 

Caixa Enginyers, ferma aposta per un futur sostenible  

Aquest nou servei s’emmarca dins la clara aposta i estratègia de Caixa Enginyers per unes finances sostenibles i per la cura del nostre planeta a través de totes les activitats de l’Entitat. Amb “Impacte Ambiental”, Caixa Enginyers busca ajudar els seus socis i sòcies a conèixer quin és l’impacte ambiental que generen els seus moviments financers, assessorant-los, acompanyant-los i fomentant-hi una educació financera compromesa amb la salut del planeta.  

El Grup Caixa Enginyers està totalment compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per l’Agenda 2030. En concret, els objectius en els quals té més capacitat d’impacte són l’ODS 8, Treball decent i creixement econòmic; l’ODS 9, Indústria, innovació i infraestructura; i l’ODS 13, Acció pel clima. Com a prova d’això, Caixa Enginyers promou entre els seus socis i sòcies l’ús de targetes biodegradables i ofereix fons d’inversió i plans de pensions que tenen en compte els criteris d’inversió socialment responsable (ISR), sent pionera en el mercat espanyol en el llançament de plans de pensions individuals gestionats sota una estratègia d’ISR.  

En definitiva, Caixa Enginyers integra en tots els seus serveis la seva visió col·laborativa i el seu compromís amb el desenvolupament sostenible des del punt de vista econòmic i social. Tot això sorgeix d’assessorar els socis en qüestions financeres i d’assegurances i de cuidar la seva situació financera. Des de la proximitat i qualitat del servei fins a brindar suport en les diferents etapes de la vida, buscant maximitzar la satisfacció dels clients i propietaris de l’Entitat.