Articles guardats
Et presentem els finalistes del Premi Emprenedoria

Actualitat Concurs Fundació

Et presentem els finalistes del Premi Emprenedoria

La Fundació Caixa Enginyers va llançar el passat mes de setembre la convocatòria per a l’11a edició del Premi Emprenedoria en l’àmbit del desenvolupament sostenible, el medi ambient i la tecnologia. L’objectiu d’aquest premi consisteix a reconèixer el talent i l’excel·lència professional de les empreses que emergeixen actualment en la nostra societat per tal de potenciar el seu negoci i així beneficiar el seu desenvolupament. 

Aquest any, més de 60 startups han presentat els seus projectes a la convocatòria. En aquest article exposem els 5 projectes seleccionats com a finalistes.  

Tot el que has de saber sobre el Premi Emprenedoria 

El Premi Emprenedoria celebra enguany la seva 11a edició i es consolida com un dels principals guardons de l’Entitat. Impulsat per la Fundació, aquest premi buscar reconèixer el talent i l’excel·lència professional d’aquelles empreses i startups que neixen en la nostra societat amb una intenció sostenible o de millora del nostre món.  

Els projectes inscrits pertanyen als àmbits del desenvolupament sostenible i impacte social, de la tecnologia i la innovació, de l’energia sostenible, de les ciutats intel·ligents o de l’economia circular. En resum, sectors que es trobin dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible.  

A aquesta 11a edició s’hi han presentat més de 60 startups, entre les quals s’han seleccionat 5 finalistes que presentarem a continuació. Aquests 5 finalistes accediran, durant dos mesos, a un programa d’acceleració personalitzat en el qual rebran acompanyament amb la finalitat de millorar els seus projectes empresarials. La iniciativa guanyadora, que es comunicarà el gener del 2024, percebrà una dotació econòmica de 15.000 euros per desenvolupar el seu projecte.  

Coneix els 5 projectes finalistes 

Abans d’escollir el projecte guanyador, les 60 candidatures s’han revisat i analitzat seguint els criteris següents: 

  • Viabilitat 
    • Mercat: que s’identifiqui un mercat i un públic objectiu de clients adequats per a la solució/producte/servei/tecnologia…
    • Avantatge competitiu: que consisteixi en elements diferenciadors respecte a altres propostes empresarials existents. 
  • Solidesa 
    • Equip: projecte empresarial amb un equip compensat i equilibrat constituït per persones amb diferents perfils. 
    • Oportunitat: proposta empresarial que el mercat accepta actualment i que pot generar valor. 

Després d’un període dur i complicat durant el procés de revisió, aquests són els 5 projectes seleccionats com a finalistes d’aquesta edició del Premi Emprenedoria: 

  • Ecomemb: recupera, de manera sostenible, membranes d’osmosi inversa perquè es puguin reutilitzar en el tractament d’aigua en el mateix procés de filtració original o en processos diferents.  
  • MiniFunKids: és una plataforma de continguts de realitat virtual mitjançant subscripcions per millorar la qualitat de vida de nens i nenes amb diversitat funcional.  
  • Quimsil: és una empresa d’economia circular que pretén ser la primera a Europa a reciclar silicones. Ofereix un producte més sostenible i amb un preu més competitiu.  
  • Zenit: és una startup que pretén revolucionar el sistema elèctric connectant ciutadans i empreses per compartir l’energia renovable local i convertir-los en agents actius en la transició energètica.  
  • Planetai Space: és una solució capaç de mesurar l’atribució de contaminació de gasos amb efecte d’hivernacle i avaluar la qualitat ambiental de manera objectiva, precisa i econòmica mitjançant imatges satel·litàries de més de 27 constel·lacions i tècniques de big data i machine learning. 

Aquestes 5 startups participaran durant els mesos de novembre i desembre en un programa d’acceleració. L’equip de mentors està format per emprenedors amb coneixement profunds en màrqueting, vendes i models de negoci, entre altres especialitats, i per membres del Patronat de la Fundació Caixa Enginyers amb una llarga trajectòria dirigint empreses.