Articles guardats
La Fundació Caixa d’Enginyers i Càritas Catalunya uneixen esforços en un projecte solidari per donar suport a persones vulnerables 

Actualitat Cooperatiu Fundació General

La Fundació Caixa d’Enginyers i Càritas Catalunya uneixen esforços en un projecte solidari per donar suport a persones vulnerables 

La Fundació Caixa d’Enginyers ha signat un acord de col·laboració amb Càritas Catalunya. Aquesta aliança beneficiarà més de 3.500 llars de la província de Barcelona. L’objectiu de la Fundació Caixa d’Enginyers, juntament amb Càritas Catalunya, és incrementar-ne l’impacte social i que més de 10.000 persones puguin tenir accés a una vida millor. 

Es busca implementar un programa d’acolliment i acompanyament a persones i famílies en situació de vulnerabilitat i/o urgència social en sis localitats. 

El compromís amb les causes de més urgència social 

En un món en constant canvi i amb desafiaments socials cada vegada més urgents, és fonamental unir forces per atendre els més vulnerables. Aquesta aliança entre la Fundació Caixa d’Enginyers i Càritas Catalunya busca contribuir de manera significativa a donar resposta a un dels principals desafiaments als quals la nostra societat s’enfronta avui dia: l’acolliment i la integració sociolaboral d’aquells que més ho necessiten. 

El Servei d’Ajuda Econòmica (SAE) 

La pedra angular d’aquest projecte és el Servei d’Ajuda Econòmica (SAE), un programa consolidat dins de l’acció social desenvolupat per Càritas des dels seus inicis com a entitat social. El SAE brindarà suport econòmic, social i d’acompanyament als municipis de Badalona, ​​Granollers, Vilanova, Manresa, Mataró i Terrassa amb la intenció de promoure un canvi positiu en la vida dels més afectats i proporcionar-los el suport necessari fins que puguin assolir l’autonomia plena. 

L’impacte social i necessitats bàsiques cobertes 

L’impacte d’aquest projecte en la comunitat és notable. Durant el darrer any, prop de 4.000 llars es van beneficiar d’aquestes ajudes, les quals garanteixen la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat i urgència social. 

Gràcies a la col·laboració entre la Fundació Caixa d’Enginyers i Càritas Catalunya, s’ha aconseguit donar una atenció integral a aquestes persones, de manera que s’han superat situacions de vulnerabilitat i exclusió social i s’ha promogut una vida digna, autònoma i inclusiva. 

El compromís continu 

Aquesta aliança és només una mostra del compromís amb la societat. Dins del programa de la Fundació de suport social, la reinserció laboral és un dels eixos d’acció principals, juntament amb la protecció del medi ambient i el suport a la formació acadèmica. A través d’aquesta iniciativa, la Fundació Caixa d’Enginyers cerca canalitzar la seva acció social de manera efectiva per generar un impacte positiu en la comunitat. 

La col·laboració amb Càritas Catalunya en aquest projecte solidari demostra que es pot marcar la diferència en la vida de moltes persones, especialment en les que es troben en una situació de vulnerabilitat. Mitjançant el suport econòmic i el programa d’acolliment i acompanyament, es vol oferir una oportunitat real de canvi i progrés. 

A través d’aquesta aliança es fa un pas més cap a la construcció d’un món més just i equitatiu per a totes les persones, on la Fundació Caixa d’Enginyers reafirma així el seu compromís amb la societat i la seva responsabilitat com a agent de transformació social.