Articles guardats
Seguretat en línia: com protegir-se a internet

Actualitat Banca digital General

Seguretat en línia: com protegir-se a internet

Vivim en una era digital en la qual la seguretat en línia s’ha tornat una prioritat tant per als ciutadans com per a les empreses. Els riscos que comporta l’ús de les tecnologies quant a seguretat estan en constant evolució: ciberatacs, robatori de dades o fraus són alguns dels desafiaments als quals s’enfronta la nostra protecció a internet.  

Protegir-nos i estar segurs mentre naveguem per internet és molt important per evitar riscos que poden perjudicar-nos greument. 

Què és la seguretat en línia o a internet?  

La seguretat a internet, també coneguda com a seguretat en línia o ciberseguretat, és el conjunt de mesures, pràctiques i tecnologies dissenyades per protegir la informació i els sistemes connectats a internet contra amenaces, atacs i accessos no autoritzats. El seu objectiu principal és garantir la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat de les dades i recursos digitals.

Conèixer els riscos de navegar per internet pot ajudar-te a protegir-te’n. Per això, t’expliquem alguns dels principals riscos i com prevenir-los. 

Principals riscos a internet  

Robatori d’informació  

Tota la informació que viatja per la web sense les mesures de precaució necessàries corre el risc de ser interceptada per un tercer. El robatori d’informació personal és l’obtenció il·lícita d’informació digital de caràcter personal i confidencial guardada en servidors, dispositius o equips electrònics i que té com a conseqüència l’accés no autoritzat a aquesta.  

Algunes de les accions que pots dur a terme per prevenir aquest robatori d’informació són les següents:  

  •  Utilitza contrasenyes segures, combinant lletres, números i caràcters.  
  • Aplica l’autenticació multifactor.  
  • Tanca comptes que no utilitzis.
  • Evita connectar-te a xarxes wifis públiques. 

Suplantació d’identitat  

La suplantació d’identitat és una activitat malintencionada que consisteix a fer-se passar per una altra persona per diversos motius: cometre algun tipus de frau o obtenir dades de manera il·legal.  

Algú podria estar fent-se passar per tu per enganyar els teus contactes o per aconseguir informació. Per evitar ser víctima d’una suplantació d’identitat, segueix els consells següents:  

  • No comparteixis codis de seguretat, números PIN o altres dades sensibles amb ningú.  
  • Intenta ser discret: mantingues la informació del teu perfil només visible per als teus contactes. 
  • Aplica el múltiple factor d’autenticació en els teus comptes sempre que sigui possible. 

Robatori de diners  

El pishing és un tipus de ciberatac que utilitzen els hackers per robar dades personals, com ara dades bancàries. Aquest tipus d’atac s’oculta en els correus electrònics o en un altre tipus de missatgeria en línia.  

Els hackers intenten enganyar els destinataris perquè creguin que un missatge és autèntic i important. Per exemple, amb una sol·licitud o un missatge del teu banc. Així, els destinataris fan clic en un enllaç o obren l’arxiu adjunt. L’objectiu és enganyar les persones perquè revelin les seves dades personals o descarreguin malware 

Com evitar el robatori en línia:  

  • No et connectis mai a la teva app bancària des d’un wifi públic.  
  • Estigues al corrent de les últimes estafes o fraus.  
  •  Abans de respondre correus electrònics, trucades o missatges de text no sol·licitats, investiga i dubte.  
  •  Configura l’autenticació de múltiples factors en els teus comptes. 

Prevencions en línia de Caixa d’Enginyers  

Des de Caixa d’Enginyers treballem perquè els comptes dels nostres socis siguin el més segurs possible. Per això, comptem amb l’Autenticació Reforçada de Clients (SCA) per evitar que possibles fraus afectin els nostres clients.  

L’Autenticació Reforçada de Clients, també coneguda com a SCA per les seves sigles en anglès, suposa l’aplicació de noves mesures de seguretat que faran que els pagaments amb targeta siguin encara més segurs, ja que serà la manera en què t’identificarem quan ordenis pagaments per internet.  

Quan compris en línia, ja no et demanarem que introdueixis únicament el número de la targeta i la data de caducitat, sinó que et demanarem dos dels tres tipus de factors d’autenticació següents:  

  • Coneixement: una cosa que “saps”, com, per exemple, la teva clau d’accés a la banca electrònica o determinades posicions del PIN de la teva targeta.  
  • Possessió: una cosa que “tens”, com, per exemple, la nostra app de Banca MOBILE o el mòbil en el qual reps les contrasenyes d’un sol ús que t’enviem per SMS.  
  • Inherència: una cosa que “ets”, com, per exemple, elements biomètrics com el reconeixement facial o l’empremta dactilar.  

Aquests nous factors d’autenticació s’han dissenyat per donar-te encara més confiança i protecció en pagar i en protegir els teus comptes.