Articles guardats
Dia Mundial de l’Aigua: l’or líquid del planeta

Actualitat Economia sostenible

Dia Mundial de l’Aigua: l’or líquid del planeta

El 1993, les Nacions Unides van reservar el dia 22 de març per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. Un dia per recordar a la població la importància de preservar l’aigua dolça per a la salut del nostre planeta i, en conseqüència, per a la vida humana.

L’anomenat or líquid és vital per al progrés de la vida a la Terra, ja que conté una sèrie de nutrients que aporten a les nostres cèl·lules l’ajuda necessària per fer correctament la digestió, hidratar-nos i regular la nostra temperatura corporal. Beure suficient aigua al dia ajuda a reduir malalties com la diabetis i l’obesitat, entre d’altres, i ajuda els ronyons a eliminar els residus del nostre cos.

En els països més pobres, la sequera és un problema real que afecta directament la desnutrició i la fam de la població. Concretament, el 40 % de la població mundial es veu afectada per:

  • L’escassetat d’aigua potable tant per a les persones com per al bestiar.
  • Falta d’aigua neta per rentar-se. Com a conseqüència, apareixen malalties relacionades amb la falta d’higiene.
  • La terra es converteix en infèrtil i impossibilita el cultiu d’aliments.

Pel que fa als Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret l’ODS número 6 (aigua neta i sanejament per a tothom) defineix, davant d’aquesta situació, una sèrie d’objectius a assolir dins de l’Agenda 2030 per reduir aquesta problemàtica:

  • D’aquí a 2030, aconseguir que tot el món tingui accés a l’aigua potable.
  • El 2030, la idea és que l’aigua arribi a tothom perquè pugui rentar-se i que hi hagi una higiene mínima, especialment entre nenes, dones i persones en estat de vulnerabilitat.
  • S’espera que el 2030 la qualitat de l’aigua sigui superior descartant possibles components contaminants que puguin afectar la salut de les persones.
  • El 2030 es requereix preservar els recursos hídrics i consolidar la seva sostenibilitat per a l’extracció d’aigua dolça.
  • Augmentar la cooperació internacional perquè donin suport als programes relacionats amb el sanejament de l’aigua i l’ús dels recursos hídrics, entre d’altres.

Aquest any, la campanya del Dia Mundial de l’Aigua se centra en la repercussió d’aquesta davant del canvi climàtic. L’aigua és un dels epicentres per reduir les inundacions, les sequeres i la contaminació, entre d’altres. Així doncs, durant aquest dia, es duen a terme una sèrie d’esdeveniments, com ara tallers, jocs i conferències, que tenen com a objectiu conscienciar tant els més grans com els més petits de la importància de fer un bon ús d’aquest bé.

Compromesos amb el desenvolupament sostenible

Com a entitat corporativa i banca amb valors, Caixa d’Enginyers s’ha adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides amb l’ objectiu de contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i així mantenir-se fidel al seu compromís amb la sostenibilitat, el desenvolupament econòmic i la societat.

El 100 % de l’organització és neutra en carboni.

I, dia rere dia, continuem ampliant la nostra oferta de productes i serveis ISR, compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per a l’Agenda 2030.