Articles guardats
Borsa de valors: quina importància tenen les funcions d’una oficina bancària?

Banca digital Finances

Borsa de valors: quina importància tenen les funcions d’una oficina bancària?

La borsa és un mercat financer en el qual té lloc la compravenda d’accions i d’altres actius. Invertir i obtenir rendibilitat en la compra d’accions és una tasca complexa, ja que el mercat és fluctuant i varia en funció d’un conjunt de factors.  

Encara que existeix un ampli grup de gent que inverteix en borsa pel seu compte, són moltes les persones que deleguen les seves finances en un expert. Per poder invertir en el mercat, cal conèixer i estudiar els factors que influeixen diàriament en les seves fluctuacions, per la qual cosa acudir a un lloc especialitzat pot aportar-te més tranquil·litat financera. Per això, una oficina bancària pot ser una gran aliada per a les teves inversions en borsa. 

Per què invertir en borsa? 

La inversió en la borsa de valors és una de les formes més populars d’inversió en el món financer. Però quines són les raons d’aquesta popularitat?  

Per la seva garantia  

Totes les empreses que cotitzen en borsa passen processos per oferir una garantia als inversors i així evitar fraus.  

Per la seva diversificació  

La borsa de valors t’ofereix l’oportunitat de diversificar la teva cartera d’inversió. El fet de poder invertir en diverses empreses redueix el risc de perdre tots els diners si una d’elles experimenta una caiguda en el valor de les accions. D’aquesta manera, pots distribuir i minimitzar el risc de perdre els teus diners.  

Per la seva transparència  

Pots seguir en temps real la cotització de l’empresa en la qual estiguis invertint. A més, a l’hora de triar en quina invertir, a internet trobaràs multitud de llocs web que ofereixen informació de la cotització i els dividends de qualsevol empresa dels últims anys.  

Perquè no requereix inversió mínima  

No existeix una quantitat mínima a l’hora d’invertir en accions. Invertir en borsa és una alternativa poc coneguda entre petits estalviadors, ja que habitualment s’associa a grans inversors, però res més lluny de la realitat.  

Per la seva rendibilitat  

Les accions han demostrat ser, des de sempre, una de les formes d’inversió més rendibles per a inversions, sobretot, a llarg termini. Les inversions en borsa tenen també altres maneres d’obtenir beneficis, com, per exemple, els dividends. Els dividends són part dels beneficis que obté una empresa i que lliura als seus accionistes com a manera de recompensar l’inversor.    

Per la seva liquiditat  

Les inversions en borsa són líquides, de manera que pots comprar i vendre títols amb facilitat i rapidesa. Si necessites els diners ràpidament, es poden vendre les accions o qualsevol títol i obtenir l’efectiu. 

Com pot ajudar-te Caixa d’Enginyers en les teves inversions en la borsa de valors?  

Com hem comentat anteriorment, invertir en borsa no és tasca fàcil, ja que cal tenir en compte molts factors, a més de la volatilitat dels seus actius. Per això, invertir a través d’una entitat bancària com Caixa d’Enginyers et pot ser de gran ajuda perquè comptem amb experts que vetllaran per fer les teves inversions el més segures possibles. A més, moltes de les nostres inversions són seleccionades sota una sèrie de criteris ASG, triant empreses que promoguin un comportament responsable des d’un punt de vista ambiental, social i de governança.  

Des de Caixa d’Enginyers podràs:  

Gestionar les teves inversions d’una manera ràpida i fàcil  

  • Opera en els principals mercats nacionals i internacionals.  
  • Consulta les cotitzacions de les principals companyies nacionals i internacionals.  
  • Simula les teves pròpies carteres virtuals, fes el seguiment de les teves inversions i adquireix experiència sense assumir risc.  
  • Configura les teves pròpies alertes i fes llistes personalitzades d’accions i índexs.  

Seguir l’evolució dels mercats amb els nostres informes i selecció de valors  

  • Informes diaris, setmanals i estratègics. 
  • Informes d’opinions sobre empreses. 
  • Informes detallats de companyies seleccionades pels nostres experts en funció del tipus de negoci (rendibilitat per dividend, estoc picking) o bé per la seva relació amb la crisi climàtica.  

Formar-te  

  • Participa en els tallers pràctics de borsa.  
  • Assisteix a les trobades de Caixa d’Enginyers sobre temes financers i econòmics d’interès.  

La borsa de valors és, avui dia, un dels mètodes més rendibles en què invertir els teus diners. Malgrat el risc inherent que sempre hi ha en aquesta mena d’inversions i operacions, fer-ho a través d’una entitat bancària pot ajudar-te a minimitzar-lo i a rendibilitzar les teves accions al màxim.