Articles guardats

Cooperatiu

50 anys de banca cooperativa i responsable al costat dels seus socis

Avui 29 de setembre de 2017 celebrem el nostre 50è aniversari. Durant aquestes cinc dècades, Caixa d’Enginyers s’ha consolidat en l’àmbit de les cooperatives de crèdit del mercat europeu, mantenint-se fidel al seu model de banca responsable, sempre al costat dels seus socis.

En un entorn macroeconòmic que planteja importants reptes, Caixa d’Enginyers segueix destacant per la seva elevada solvència (CET 1 Fully Loaded 15,51%) i per la seva liquiditat estructural del 142%, àmpliament superior al conjunt del sector y per sobre dels requeriments regulatoris.

Actualment, la qualitat de l’actiu, la disponibilitat de liquiditat i la solvència del Grup, juntament amb la confiança dels seus socis i de l’equip de professionals que la integren, són els eixos sobre els quals empara l’actual política de creixement del negoci. I tot això, sota l’objectiu d’oferir un major y millor servei als seus socis en un marc responsable i sostenible.

50è aniversari

És un orgull per a tots els que formem part de Caixa d’Enginyers poder dir que complim 50 anys d’història. Cinc dècades plenes d’il·lusió i ardu treball amb el qual hem aconseguit consolidar el nostre model cooperatiu i posicionar-nos com a referent en el sector. Per a nosaltres, aquests 50 anys suposen un punt i seguit a la nostra història cooperativa per a continuar oferint solucions innovadores i de valor als nostres socis”, afirma Josep Oriol Sala, President del Grup Caixa d’Enginyers.

 

“Des de la seva creació fins a l’actualitat, el soci ha estat per a Caixa d’Enginyers el centre de la nostra activitat. Durant aquest temps, el nostre model de banca cooperativa i responsable s’ha consolidat superant els 150.000 socis i aconseguint una posició de referència en l’entorn de la banca cooperativa. El model de gestió té com a pilar la cultura de l’estabilitat, eix fonamental per a establir una relació de llarg termini amb els socis basada en la confiança, sustentada en l’aposta de l’Entitat pel creixement orgànic, l’estabilitat econòmica i financera i l’alt nivell de solvència”, Joan Cavallé, Director General de Caixa d’Enginyers.

El naixement d’una llarga història

Fundat per un grup d’enginyers industrials, l’Entitat es va constituir com a una societat cooperativa de crèdit amb l’objectiu de prestar serveis financers i asseguradores globals al col·lectiu d’enginyers. Des de llavors, valors com la confiança, la proximitat i l’empatia han sigut claus per a construir una comunitat que supera ja els 150.000 socis. A dia d’avui, l’Entitat ha ampliat la seva vocació de prestar servei a un ampli conjunt de col·lectius professionals i, per suposat, a la societat, amb la finalitat de donar resposta a les seves necessitats.

Després de 50 anys, l’Entitat compta amb una rellevant proposta de serveis a través dels canals digitals, amb els que s’efectuen més del 95% d’operacions, a més de disposar d’una xarxa de 25 oficines centrades en oferir una atenció personalitzada”.

Entitat socialment responsable

Fidel al seu esperit de responsabilitat, Caixa d’Enginyers aposta per seguir treballant sota la premissa de la sostenibilitat, desenvolupant iniciatives que impliquen una millora mediambiental, així com seguir oferint alternatives d’Inversió Socialment Responsable. A més, a través de la Fundació de Caixa d’Enginyers, que canalitza la gran part de les accions de responsabilitat social corporativa de l’Entitat, actua a través de les següent línies: formació, excel·lència professional, beques i premis, retorn social i reinserció laboral i ecologia i sostenibilitat.

Sobre Caixa d’Enginyers El Grup Caixa d’Enginyers és un grup cooperatiu de crèdit i serveis financers i asseguradors especialitzats en l’atenció a comunitats professionals i empreses, que aposta per un model propi d’entitat bancària basat en l’atenció personalitzada, el rigor i la transparència en la gestió i compromís amb la societat.

Caixa d’Enginyers celebra aquest 2017 el seu 50 Aniversari durant el qual portarà a terme nombroses activitats per tal de commemorar aquesta important cita després de cinc dècades de creixement continuat. A més, amb l’objectiu de continuar la seva evolució, l’entitat ha posat en marxa el seu ambiciós pla estratègic IMPULSA 2019 amb el que espera consolidar la seva posició de referència dins de la banca cooperativa nacional.