Articles guardats

Economia sostenible Social

5 maneres d’aturar el canvi climàtic

Has pensat que, fins i tot de manera involuntària, tots nosaltres col•laborem a la reducció o augment del canvi climàtic? Tot i no ser 100% conscients d’alguns actes que durant el nostre dia poden acabar perjudicant la sostenibilitat del planeta, podem fer petites accions per dur una vida més ecofirendly i sostenible .

A continuació, et deixem algunes senzilles accions que pots dur a terme des de casa i amb les que aconseguiràs reduir tan la teva emissió de CO2 com la dels que són al teu voltant:

Canvi climàtic

  1. Aposta per les energies renovables: És cert que la instal•lació de plaques solars a l’habitatge no és gaire barat. Tot i així, una primera inversió així et porta cap a un futur estalvi no només de diners sinó també d’energia. Tot sumat implica menys emissions de CO2 (afavoreix el NO escalfament del planeta), un consum més responsable i tenir un estil de vida més sostenible.
  2. Productes elèctrics: El fet d’utilitzar el rentavaixelles o la rentadora només quan estan completament plens o el simple acte d’apagar els pilots de TVs, DVDs, consoles o PCs quan no els estem utilitzant, poden suposar un gran estalvi d’energia. Però no tan sols això, fets com canviar les bombetes de casa per bombetes de baix consum i l’oscil•lació de només 2 graus a l’aire condicionat tan a l’estiu com a l’hivern són capaços de reduir més de 45kg i més de 600kg de CO2 a l’any respectivament.
  3. Les 3 R!: Des de que anem a l’escola ja ens ensenyen el significat de les 3R: reciclar, reutilitzar i reduir.
    • Reciclar: Reciclar és una tasca que pot sembla pesada a vegades, però si agafem el costum de reciclar al nostre dia a dia, per exemple, separant el plàstic i els envasos de la matèria orgànica ajudarem a que el nostre planeta continuï proporcionant-nos tot allò que necessitem.
    • Reutilitzar: L’ús d’ampolles de vidre, en comptes d’ampolles de plàstic, i la donació de roba i altres objectes que ja no necessitem redueixen la producció de CO2 causada quan aquests són tirats a la brossa i duts a fàbriques que tornen a transformar-los en matèria prima.
    • Reduir: Normalment, quan anem a comprar al supermercat podem evitar el consum excessiu de plàstics. Accions tan simples com l’ús de bosses de paper o tela (reutilitzables i/o orgàniques) poden suposar una reducció de CO2 de fins a 1100Kg per persona.
  4. Mou-te de manera més sostenible: Sempre que et sigui possible camina, mou-te amb transport públic o utilitza qualsevol vehicle no contaminant (com la bicicleta, el monopatí o patins de rodes), aconseguiràs estalviar un mínim de 30g de CO2 per cada 4,5Km realitzats. Has de tenir en compte que, al conduir un cotxe, alliberes una mitjana de 2,5kg de CO2 per cada litre de combustible consumit.
  5. Estalvi d’aigua: També ens ensenyen aquest fet senzill des de que som ben petits a l’escola. Podem estalviar aigua tan a les dutxes com als lavabos. És important tancar l’aixeta quan utilitzem gel o xampú i quan ens raspallem les dents. Una altra bona acció pot ser la instal•lació de filtres per a reduir la quantitat d’aigua utilitzada durant cada ús.

A més a més, també pots plantar un arbre al camp o al teu propi jardí. Un arbre pot arribar a absorbir 1 tona de CO2 al llarg de la seva vida. Un acte sostenible que aportarà el nostre gra de sorra per a aturar el canvi climàtic.

De la mateixa manera que tots nosaltres tenim la responsabilitat de contribuir a aturar el canvi climàtic, les empreses i els bancs també podem fer-ho. És per això, que Caixa de Enginyers ofereix un model d’inversió que prioritza la inversió responsable des d’una perspectiva tridimensional.

CE Environment ISR, FI és un fons de renda variable mixta internacional que inverteix en empreses sensibles a l’ impacte mediambiental, lideren plans d’acció en contra del canvi climàtic i duen a terme pràctiques innovadores de reducció d’energia:

  • Mediambiental: Les inversions seran realitzades només a empreses líders en la lluita per al canvi climàtic i empreses innovadores en Investigació i Desenvolupament (I+D).
  • ISR: Mitjançant la Inversió Socialment Responsable (ISR), CdE també incorpora la gestió d’aspectes socials i de bon Govern a l’hora de fer inversions.
  • Financera: Caixa d’Enginyers té en compte també un anàlisi financer que li permet construir una cartera de companyies amb balanços sòlids, alta generació de caixa i rendibilitats elevades sobre els recursos empleats.

D’aquesta manera, Caixa d’Enginyers selecciona de manera acurada les seves inversions i tria només aquelles empreses preocupades pel canvi climàtic i la sostenibilitat del planeta. Des de Caixa d’Enginyers creiem que cada petit gest compte. Així doncs, si vols fer del nostre planeta un lloc millor, suma’t a la iniciativa sostenible de Caixa d’Enginyers!