Articles guardats

Fundació Social

Moving Mood, 1er premi Ideas Making Point 2016

Has provat alguna vegada vestir-te sense moure els braços o les cames? I cordar-te sense moure els dits? A Moving Mood ho fan possible.

A Moving Mood dissenyen sistemes que faciliten com vestir-se introduint les innovacions de la indústria de la moda, de tal manera que fomenten l’autonomia de les persones amb discapacitats físiques.

Moving Mood és una empresa d’I+D especialitzada en facilitar l’acte de vestir-se i desvestir-se a persones dependents i amb discapacitats. Aquest projecte és liderat per Rut Turró, guanyadora del primer premi del concurs Ideas Making Point, impulsat per la Fundació Caixa d’Enginyers.

Amb l’objectiu de donar respostes a la necessitat de vestir-se de 390 persones amb diversitat funcional física, Moving Mood integra l’accessibilitat a la moda i incrementa la funcionalitat de les peces de vestir generant més impacte i una millora en el preu per al client final.

Moving Mood treballa en xarxa amb centres mèdics, de recerca, tecnològics, entitats socials i universitats. Desenvolupen les innovacions conjuntament amb els usuaris, els quals les testen, validen i, si cal, rectifiquen per millorar-ne alguna cosa.

Les àrees de recerca de Moving Mood són:

  1. Entrar i sortir de la roba.
  2. Sistemes de tanques que fomenten l’autonomia.
  3. Teixits basats en medicina preventiva.

La introducció dels productes en el mercat es fa a través d’empreses de moda i retail per tal d’incrementar l’impacte, abaixar el cost de la innovació i aportar valor social a les empreses. A la vegada, han desenvolupat un segell identificatiu de productes accessibles, juntament amb un servei d’assessoria per a empreses, que ja està en funcionament a Nova York des de finals del 2016.

En l’actualitat, compta amb dos productes acabats, uns accessoris específics per als col•lectors d’orina i l’assessorament per a empreses.

Des que Moving Mood va iniciar la recerca el 2011, ha detectat 20 necessitats. Per a cada producte busca l’empresa que pugui tenir més repercussió en el mercat i fer créixer la iniciativa.

El model d’utilitat que té aprovat ens permet aconseguir el segell de Pime Innovadora i agilitza la recerca i investigació de tots els seus productes en el seu procés.

Moving Mood es basa en el Disseny Universal: solucions innovadores per a necessitats reals.

Moving Mood ha guanyat el primer premi dotat amb 5.000 € del concurs d’idees de la Fundació Caixa d’Enginyers Ideas Making Point.