Articles guardats
Actuem en contra de la solitud i l’aïllament dels més grans

Actualitat Fundació Social Socis

Actuem en contra de la solitud i l’aïllament dels més grans

És evident que la COVID-19 està suposant un repte de salut pública per a una gran part de països del món, Espanya inclòs. A més de les conseqüències econòmiques, financeres i sanitàries que ja estem veient i veurem en el futur, també implica altres problemes socials que no s’han de deixar de banda. La solitud i l’aïllament de les persones més vulnerables, especialment de les persones grans, són alguns d’aquests efectes.

De fet, diversos estudis realitzats abans de la pandèmia revelen que la solitud i l’aïllament juguen un paper important respecte a la capacitat de les persones grans per respondre davant la malaltia. Al seu torn, l’OMS ha destacat, alguna vegada, la importància de garantir que les mesures de protecció cap a les persones grans enfront de la COVID-19 no augmentin la seva situació de vulnerabilitat.

En definitiva, som éssers socials i necessitem generar vincles estrets i segurs per al nostre desenvolupament global, tal com va posar de manifest la teoria de l’afecció formulada per John Bowlby.

Persones grans davant la COVID-19

Les persones grans són el col·lectiu més afectat per la COVID-19. L’aïllament social en el qual s’han vist immerses ha agreujat més la solitud que algunes ja sentien, i a això cal afegir la por, la tristesa i l’angoixa.

Acompanyar les persones grans ara és més important que mai. Hem de prendre consciència i actuar per millorar el seu benestar. Des de la Fundació Caixa d’Enginyers, treballem per donar suport a les activitats d’integració de persones amb risc d’exclusió i a les activitats que beneficien el conjunt de la societat. Per aquesta raó, aquest Nadal ens vam unir a Amics del la Gent Gran en una campanya de recaptació per reforçar l’acompanyament emocional de les persones grans.

Resum de la campanya

La Fundació Caixa d’Enginyers va impulsar una campanya de recaptació entre els socis i empleats de l’Entitat a favor d’Amics de la Gent Gran. Gràcies a això vam poder reforçar l’acompanyament emocional de 815 persones grans en situació de solitud no desitjada o aïllament social. Totes elles van rebre una cistella de Nadal.

Davant la possibilitat que molta gent gran se sentís sola a causa de les dificultats per celebrar el tradicional sopar de Nadal, Amics de la Gent Gran els va fer arribar, com a mostra d’afecte, cistelles de Nadal de la mà del seu amic o amiga. Un petit gran gest per fer-los saber que, tardi el que tardi a resoldre’s aquesta crisi, la superaran junts, escoltant, compartint i nodrint-se de la seva companyia. En total, Amics de la Gent Gran va lliurar més de 2.000 cistelles de Nadal, plenes d’estima i afecte.