Articles guardats
Black Friday: com aprofitar per tenir un impacte positiu?

Actualitat Social

Black Friday: com aprofitar per tenir un impacte positiu?

El Black Friday ha guanyat moltíssima força en els últims anys per l’atractiu dels descomptes en els preus de venda de productes oferts pels establiments comercials. A més, com a complement, es destaca el Cyber Monday o Ciberdilluns, que té lloc el dilluns següent al Black Friday, enfocat principalment en ofertes i descomptes en articles de tecnologia i electrònica.

Què és realment el Black Friday?

És el dia en què s’inicia la temporada de compres nadalenques en diverses parts del món, amb excel·lents descomptes i rebaixes en productes per part de grans magatzems i botigues. En els últims anys, a més d’haver guanyat un gran auge, també ha anat sumant grans detractors pel gran impacte que aquest dia genera en el medi ambient. En definitiva, també es coneix mundialment com el dia internacional del consumisme.

Què pots fer tu per generar un impacte positiu o reduir el teu impacte en el medi ambient?

  1. Aprofita per comprar només coses que realment necessitis. Aquest punt és un dels més importants alhora que complicat. I és que, durant aquest dia o dies, les marques ofereixen múltiples ofertes temptadores que costa rebutjar. Al cap i a la fi, has de pensar que comprar coses que no necessites no és estalviar, sinó llençar els diners. Així que fes una llista de tot allò que necessites i no l’oblidis quan vegis ofertes que et criden l’atenció. També pots tornar a llegir el nostre post amb alguns consells útils per estalviar.
  2. Compra a petits negocis. La pandèmia està sent dura amb els petits comerços i aquesta pot ser una molt bona oportunitat per ajudar-los. Encara que els petits negocis no poden oferir descomptes tan grans com les multinacionals, si hi comprem estem contribuint a un món més just i sostenible.
  3. Aprofita per comprar sostenible. Ja que en aquest dia l’impacte en el planeta serà alt, hem de reflexionar sobre com podem mitigar-lo. Una opció és comprar productes ecològics o sostenibles o productes que estiguin embolicats amb materials respectuosos amb el medi ambient com ara reciclats o materials eco. Comprar materials artesanals també és una bona manera de contribuir-hi.
  4. Opta per la segona mà. Comprar de segona mà és un Black Friday continu. A més de ser bo per a la teva butxaca, el medi ambient i les persones, no has d’esperar a novembre per aconseguir bones ofertes. A més, d’aquesta manera contribueixes amb la segona R: reutilitzar.
  5. Participa en esdeveniments alternatius. Moltes marques i negocis opten per recaptar fons, promoure causes, oferir serveis de reparació, compartir tutorials de reutilització, etc. Uneix-te a alguna d’aquestes iniciatives!