Articles guardats
L’impacte medi-ambiental del Black Friday i el Ciber Monday

Actualitat Economia sostenible

L’impacte medi-ambiental del Black Friday i el Ciber Monday

Els descomptes i les ofertes exclusives del Black Friday i el Ciber Monday han tornat a revolucionar les vendes un any més. Els ciutadans aprofiten aquestes dates per trobar les millors gangues abans del Nadal. Aquest any 2018, a Amazon, les vendes han batut el rècord respecte als anys anteriors, concretament, s’han venut 750.000 joguines, 800.000 articles de la llar i 500.000 productes relacionats amb el sector del mòbil. Segons un informe realitzat per Adobe Analytics, aquestes dates són el període de l’any en el qual es realitzen més compres en comparació de la resta de dies, sent, almenys, el 57% de les comandes a través d’Internet. Davant aquesta situació, el que surt més perjudicat és el medi ambient.

Quines són les conseqüències mediambientals derivades del Black Friday i el Ciber Monday?

  • A causa de les comandes realitzades per Internet, es multipliquen els vehicles que transporten els productes, i, per tant, s’incrementen fins a un 10% les emissions de CO2.
  • En comprar massivament productes nous, provoca que llencem aquells vells sense cap retret i sense reciclar-los.
  • Es multipliquen les bosses de plàstic per portar els paquets, fet que provoca que augmenti significativament la contaminació d’aquest material.

I, quines solucions hi ha per poder reduir aquesta contaminació?

  • Per part de les empreses, utilitzar més materials reciclables per a embolicar les comandes.
  • Enviar 4 comandes en 1, així ens estalviem el cost del transport i reduïm els residus.
  • No realitzar compres massives, ja que, moltes vegades ens deixem portar pels descomptes sense pensar-hi molt si allò que hem comprat ho necessitem de veritat.
  • Organitzar la recollida de les comandes és una bona manera d’evitar el desplaçament dels transportistes.

Si comprem de manera responsable, podrem reduir l’impacte mediambiental que produeix el Black Friday, i així, ajudar a no generar més residus contaminants. Caixa d’Enginyers us anima que l’any vinent sigui un any de nous reptes ambientals per incentivar la compra sostenible i respectuosa amb l’ecosistema per a poder comprar sense haver de malmetre ni perjudicar el nostre planeta.