Articles guardats
El 22 d’abril, suma’t al Dia de la Terra

Actualitat Economia sostenible Social

El 22 d’abril, suma’t al Dia de la Terra

El 22 d’abril de 1970, a Estats Units milions de persones van sortir als carrers per protestar contra el dany que estava causant l’activitat humana en el medi ambient. En aquella època van començar a notar-se les conseqüències negatives que estava deixant la indústria en la biodiversitat. En vista de la preocupació social, aquell mateix any va néixer l’Agència de Protecció Ambiental i es van crear una sèrie de lleis ambientals.

Per això, i en commemoració a aquest dia, es va reservar el 22 d’abril com el Dia de la Terra per conscienciar la ciutadania del dany que està generant la indústria en el món.

La Xarxa del Dia de la Terra (Earth Day Network) és una plataforma formada per voluntaris que col·laboren en el moviment ambiental de la Terra. S’involucren en les activitats reclutant a més activistes que vulguin sumar-se a la causa. Treballen amb 75 mil persones de 192 països amb l’objectiu d’aconseguir una única meta: la democràcia ambiental mundial.

Més de mil milions de persones se sumen a les diverses activitats sostenibles que es realitzen aquest dia tan important per al medi ambient, en el qual la participació ciutadana és essencial. Es firmen peticions, se celebren marxes a favor de la cura de la naturalesa, s’hi planten arbres, es netegen carreteres i es notifiquen mesures de sostenibilitat, entre d’altres.

Cada any, Earth Day Network escull un lema en el qual centrar-se. En vista dels problemes que està causant el plàstic en el nostre ecosistema, el 2018 el lema es va centrar en la contaminació plàstica. És un material que, si no s’utilitza d’una manera responsable, provoca, i està provocant, el deteriorament dels nostres oceans, un fet que afecta la vida silvestre i l’aigua i, en general, que causa conseqüències fatals pel que fa a la supervivència de la Terra.

Així doncs, i sent conscients dels inconvenients que causa el plàstic en el nostre benestar i salut, World Earth Day posa a la disposició de tots els usuaris una calculadora que dona la possibilitat de mesurar el consum del plàstic anual perquè puguem reduir-lo i escollir altres alternatives que respectin el medi ambient.

Aquest any 2019, el lema se centra a protegir la nostra espècie. Per què? Patim la taxa més gran d’extinció d’espècies des que van desaparèixer els dinosaures 60 milions d’anys enrere. El problema és que els dinosaures van deixar d’existir per causes naturals; en canvi, les espècies que estan deixant d’existir ara és per culpa de les alteracions humanes.

La contaminació plàstica, la desforestació i el canvi climàtic són alguns dels protagonistes que han provocat que actualment ens trobem en aquesta situació. Uneix-te al moviment del medi ambient de la Xarxa del Dia de la Terra i descobreix totes les activitats que pots dur a terme per ajudar a construir un món millor per a tots.