Articles guardats
Cal reduir l’ús del plàstic

Economia sostenible

Cal reduir l’ús del plàstic

Sabies que les bosses de plàstic tarden entre 100 i 500 anys en desintegrar-se completament?

Un milió de bosses de plàstic es fan servir cada minut i la mitjana de vida d’aquestes són d’uns 20 minuts. Són molts anys de desintegració pel poc temps que s’utilitzen. Per això, és altament necessari conèixer els problemes que provoquen per començar a buscar solucions el més aviat possible.

Un dels principals problemes actuals és que el 80% dels residus del mar són plàstic. Tant és així, que als oceans hi ha illes de plàstic flotants que arriben a tenir kilòmetres de diàmetre. Amb aquest panorama, animals, com les tortugues i els peixos, confonen aquestes deixalles i les ingereixen

Cal prendre consciència que cada bossa de plàstic que fem servir té un fort impacte en les nostre vides, en el medi ambient i en les generacions futures.

Hauríem d’intentar començar a reduir els següents productes i substituir-los per altres:

  • Bosses de plàstic
  • Ampolles de plàstic
  • Plats i coberts de plàstic d’un sol ús
  • Palletes de plàstic

Aquests són elements que utilitzem cada dia. Els productors d’aquests components no es responsabilitzen de l’impacte dels seus productes. Les bosses de plàstic són barates de produir però són molt costoses des del punt de vista econòmic i, sobre tot, mediambiental.

Per això hem d’intentar consumir productes reutilitzables comprant ampolles d’aigua d’algun material que puguem fer servir tantes vagades com es vulgui. Una altre solució és prescindir d’alguns d’aquests productes, ja que, tot i ser més còmodes, com ara beure amb una palleta de plàstic, són molt perjudicials pel nostre planeta.

Hem de ser conscients del món que estem deixant a les generacions futures.

Des de Caixa d’Enginyers us animem a començar a reduir l’ús del plàstic i així prendre consciència dels productes que consumim i com els consumim, per tal de construir un món millor.