Articles guardats
Electrificació: la ruta cap a les emissions zero

General Social

Electrificació: la ruta cap a les emissions zero

És impossible de pensar en una progressiva reducció d’emissions si no s’actua sobre el transport, responsable del 25 % de les emissions del nostre país, i el camí més ràpid i eficaç per aconseguir-ho és la seva electrificació. Per això, cada vegada són més les marques i els consumidors que estan apostant pels vehicles elèctrics. Des de principi d’any ja s’han venut el doble de vehicles elèctrics respecte a l’any passat, i es preveu que el 2030 els turismes d’ús particular siguin majoritàriament elèctrics.

És clau establir un ecosistema industrial, comercial i d’innovació sostenible 

A part d’accelerar la transició cap a l’electrificació, és necessari generar un ecosistema industrial, comercial i d’innovació sostenible. Per seguir el camí cap a aquest repte cal una acció coordinada dels diferents actors implicats i desplegar tota una infraestructura que ho permeti, com establir punts de recàrrega tant a les llars i empreses com a les ciutats i principals autovies.

Quins avantatges ofereix un cotxe elèctric?

  • Emissions 0: no contaminen ni perjudiquen el medi ambient en emetre un total de 0 emissions de gasos contaminants.
  • Comoditat i confort: són molt suaus i agradables de conduir en no tenir ni embragatge ni caixa de canvis. No fan soroll, així que no incrementen la contaminació acústica.
  • Menys avaries mecàniques i manteniment gairebé inexistent: el manteniment és molt més senzill. S’estalvia un 25 % respecte al manteniment d’un vehicle convencional, ja que no disposa ni d’embragatge ni de filtres ni de lubricants ni de líquids.
  • Facilitats a les ciutats: l’aparcament a les grans ciutats és gratuït, poden accedir sense restriccions a les zones de baixes emissions i fins i tot circular pel carril Bus i VAO.
  • Avantatges fiscals: els usuaris de vehicles elèctrics es poden arribar a beneficiar de fins a un 75 % en l’impost de circulació en determinades províncies, a part d’estar exempts de pagar l’impost de matriculació per emetre 0 emissions.

El nostre Préstec ECO

Estàs pensant a comprar-te un cotxe no contaminant i contribuir a l’electrificació? Si és així, a Caixa d’Enginyers volem premiar el teu compromís amb el medi ambient. Si sol·licites el Préstec ECO per adquirir un vehicle ecològic i, a més, contractes la seva assegurança amb nosaltres, et beneficiaràs amb un 0,25 % de bonificació en el tipus d’interès.

Així mateix, amb el Préstec ECO aconseguirem reduir el consum d’energia no renovable, a més de millorar el rendiment d’instal·lacions.

Ingenium Rènting

Si d’altra banda t’estàs plantejant adquirir un cotxe nou sense necessitat de fer cap desemborsament inicial, et recomanem el nostre servei Ingenium Rènting, que et portarà la tranquil·litat que proporciona el rènting però a un nivell superior. D’aquesta manera, podràs tenir un vehicle més ecològic i amb l’última tecnologia: els cotxes nous contaminen menys i incorporen les últimes novetats en matèria de seguretat i connectivitat.

A més a més, Ingenium Rènting inclou servei de cobertura de danys sense franquícia, servei de recollida i lliurament, atenció preferent en el taller, canvi de pneumàtics i assessor personal, a més de molts altres serveis que t’ajudaran a gaudir del teu cotxe sense preocupacions.