Articles guardats
Beques menjador per reduir les desigualtats

Actualitat Fundació

Beques menjador per reduir les desigualtats

Beques menjador per reduir les desigualtats

A Espanya, hi ha milions de llars que viuen en situació de pobresa, i la pandèmia no ha fet altra cosa que agreujar-ne les diferències econòmiques i socials.

Ha augmentat la desigualtat i el nombre de famílies vulnerables: persones que, d’un dia per l’altre, fa més d’un any es van quedar sense feina, sense ingressos i sense capacitat de fer front a les despeses del dia a dia.

Això és el que li va passar a l’Inma, mare de dues nenes, la Yanira i la Carla, que va perdre la seva feina durant els primers mesos de la pandèmia i des d’aleshores sobreviu encadenant diferents treballs precaris per poder cobrir les necessitats bàsiques de les seves filles. Com ella, milions de mares i pares fan jocs de mans per pagar el lloguer, la llum i l’aigua i per omplir la nevera. La ‘nova normalitat’, per a moltes famílies, és la supervivència, i els més indefensos, els nens i nenes.

Actualment, el 33 % de la població infantil està en situació de risc de pobresa o exclusió social, del qual un 13 % viu en pobresa extrema, i les ajudes públiques al menjador només arriben a un 11 %.

Això significa que un percentatge d’ells se’n queda fora, fora de rebre, almenys, un àpat calent al dia.

 Milions de nens i nenes comencen l’escola carregant amb una bretxa econòmica, social i educativa. Per això, des de la Fundació Caixa d’Enginyers, ens unim a la Fundació Educo per donar suport al seu Programa Beques Menjador, que des de 2013 ha aconseguit proporcionar més de 3 milions de dinars sans i equilibrats.

 Per què una beca menjador?

La beca menjador és una manera de garantir un dinar complet i equilibrat al dia. Però el seu impacte arriba molt més lluny: és una ajuda directa al rendiment dels nens i nenes, i té un paper clau en la seva integració a l’escola.

La beca menjador és molt més que menjar. És lluitar per construir un present i un futur més igualitari per a ells. Una ajuda tan necessària com directa per a les famílies vulnerables, amb poder per transformar la societat.

T’hi uneixes? Amb molt poc podem crear un gran impacte. Ajuda’ns a arribar més lluny.

  • 100 € permeten donar un dinar diari durant sis setmanes
  • 150 € permeten donar un dinar diari durant dos mesos i mig
  • 300 € permeten donar un dinar diari durant cinc mesos

Cost mitjà d’una beca anual: 486 €*

  • (*) Calculat a partir d’una mitjana de 162 dies lectius d’un curs escolar.

Des de la Fundació Caixa d’Enginyers no ens oblidem de les greus conseqüències de la COVID. Com a continuïtat de les accions excepcionals que vam començar a dur a terme a inicis de la pandèmia el 2020, volem seguir treballant i ajudant, i en aquest cas, ajudant un dels col·lectius que ha patit en silenci les conseqüències de la terrible situació que vivim, i molts continuen patint-la.