Articles guardats

General

Obrint portes al futur: formació a mesura en empreses de robòtica

El compromís amb la integració social de les persones i el seu desenvolupament personal es manifesta en les nombroses accions que Caixa d’Enginyers duu a terme per combatre l’exclusió social dels col·lectius més desfavorits. En el marc del 50è Aniversari de l’entitat, la Fundació Caixa d’Enginyers ha organitzat Acció50, un concurs especial on els protagonistes són els propis socis.

Acció 50 és un programa en el qual el soci decideix a quina línia d’actuació de la Fundació es destinarà una dotació econòmica extraordinària de 25.000 euros. Un d’ells, dins la línia Retorn Laboral, és aquest projecte de la Fundació Èxit que dona suport al joves per accedir al món laboral.

Obrint portes al futur. Suport per accedir al món laboral: Formació a mesura en empreses de robòtica

Els estudis recents assenyalen que estem vivint la quarta revolució industrial, en la qual les noves tecnologies canviaran el món tal i com el coneixem.

Segons Merrill Lynch, “el mercat de la robòtica i la intel·ligència artificial arribaran el 2020 un volum de 142.000 milions d’euros”, sent actualment de 32.000 milions, i segons estimacions de la Unió Europea aquesta indústria crearà 900.000 mil llocs de treball.

Com a resultat, cada vegada més empreses estan incorporant en la seva activitat diària components de robòtica, però estan trobant autèntics problemes per contractar persones formades per a això.

A la Fundació Èxit treballen per millorar l’ocupabilitat de joves de 18 a 25 anys en situació de vulnerabilitat perquè accedeixin a una primera experiència laboral en un mercat que té molt de futur, com és la robòtica.

Fundació Èxit

Volem dissenyar juntament amb les empreses de robòtica, una Formació a Mida (FaM) que doni resposta a les seves necessitats, i d’aquesta manera oferir als joves la possibilitat de poder desenvolupar la seva vocació i accedir a una ocupació de qualitat. Treballem amb les empreses per detectar llocs de treball en els quals podrien encaixar els nostres joves. Dissenyem una Formació a Mida i acompanyem tant l’empresa com el/la jove en el seu procés de formació i pràctiques, amb l’objectiu que els i les joves que presentin millor acompliment siguin contractats.

La missió de Fundació Èxit és inserir joves en risc d’exclusió social en el món laboral, a través de projectes formatius innovadors que aportin valor afegit a les empreses i potenciïn el treball en xarxa.