Articles guardats
Fundació Caixa d’Enginyers: una dècada de compromís col·lectiu

Fundació

Fundació Caixa d’Enginyers: una dècada de compromís col·lectiu

Som allò que fem per intentar assolir els nostres objectius. I, en 10 anys de trajectòria, la Fundació Caixa d’Enginyers ha fet molt, en molts àmbits, per contribuir a fer de la nostra societat un lloc millor. Per això, no se’ns passa pel cap una millor manera de celebrar el nostre aniversari que explicant els projectes en els quals hem participat, les iniciatives i idees que hem impulsat i les persones a les quals hem acompanyat en la consecució de les seves metes.

Però no ho farem sols. Durant aquests mesos, us volem apropar la veu d’aquells que estan en el centre de les accions que duem a terme. Perquè qui millor que els gestors dels projectes, les emprenedores, els estudiants becats o els que han aconseguit fer un gir a la seva vida per explicar-vos els beneficis del compromís col·lectiu que representa la Fundació?

No hi serà tothom, ja que han estat molts i moltes els que han format part d’aquest recorregut d’una dècada, però sí que podrem conèixer una mostra plural dels àmbits en els quals s’ha incidit gràcies als socis i sòcies de Caixa d’Enginyers.

Des dels seus inicis, la Fundació ha tocat moltes tecles per procurar donar resposta a necessitats diverses i generar impacte social. Entre 2011 i 2020, s’han destinat 4,2 milions d’euros a desenvolupar activitats pròpies o en aliança amb altres entitats que comparteixen els nostres valors. En total, hem impulsat o reforçat 539 projectes, que impacten en àmbits tan variats com la reducció de les emissions de CO2 i la sensibilització per la protecció del medi ambient, la inserció laboral dels més vulnerables, el foment del cooperativisme, el suport a col·lectius en risc d’exclusió social o la visibilització del paper de l’enginyeria en la societat. Amb el pas dels anys, hem donat un enfocament estratègic més gran a la nostra acció i hem reforçat especialment els vessants de protecció dels col·lectius vulnerabilitzats i del medi ambient.

D’aquesta manera, ens alineem amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, un repte transformador global al qual no podíem deixar d’aportar el nostre esforç.

Tot això sense oblidar-nos d’un dels pilars de la Fundació: el suport al talent i la seva formació, a la innovació i a la iniciativa emprenedora. Al llarg d’aquesta dècada, 3.081 persones s’han beneficiat de les beques i premis que hem concedit a estudiants per al seu accés a la universitat i per promoure la mobilitat internacional, la investigació científica i la innovació o de les formacions per a la reinserció laboral de socis i sòcies de Caixa d’Enginyers. A més, 1.295 persones han obtingut un suport als seus projectes en forma de premis a través dels programes d’emprenedoria.

Durant els propers mesos, tindreu l’oportunitat de conèixer a través del nostre blog i del nostre perfil d’Instagram algunes d’aquestes iniciatives i els seus protagonistes. Esperem que ho gaudiu tant com des de la Fundació ens hem divertit encoratjant la seva voluntat de canvi.