Articles guardats
A casa teva, passa’t als productes de neteja casolans

Actualitat Economia sostenible

A casa teva, passa’t als productes de neteja casolans

Com netejaven la casa els nostres avis quan no existien els productes químics? Doncs utilitzant productes de neteja casolans, que són més econòmics i ecològics. Actualment, fem servir una gran quantitat de productes químics per netejar casa nostra i deixar-la com una patena. El sector químic és un dels més perjudicials tant per al medi ambient com per a la nostra salut.

  • Les substàncies químiques que desprenen aquests productes poden produir picors als ulls.
  • El producte acaba en els oceans, mars i rius a través del desguàs i afecta la vida de la fauna marina.
  • El clor, substància comuna usada en aquest tipus de productes, pot irritar la pell i els pulmons de les persones.
  • Molts productes del rentaplats utilitzen fosfat, un compost que suposa un perill per a la vida terrestre.
  • Amb mascotes i nens pel mig poden ser un perill si hi ha algun tipus de contacte directe.

A més de la contaminació de les substàncies, també contaminen els envasos utilitzats, que en la seva gran majoria són de plàstic. Una bona solució és comprar a granel. De la mateixa manera que el menjar, hi ha punts especials on poder reposar aquest tipus de producte amb materials naturals, com, per exemple, Goccia Verde, El Safareig, Yes Future o Ca la Font, entre d’altres.

La veritat és que hi ha productes de neteja casolans i trucs molt més eficients i ecològics que respecten tant el medi ambient com la salut de les persones. Tot seguit, us presentem alguns d’aquests trucs casolans:

  • Netejar amb vinagre: és el millor desgreixador i abrillantador que hi ha per deixar els mobles perfectes. Si el barregem amb aigua i oli essencial, reduïm moltíssim la seva olor.
  • Netejar amb llimona: conté propietats antidesinfectants que ajuden a eliminar els gèrmens.
  • Sabons naturals: hi ha algunes marques que opten per usar aquest tipus de sabó. Únicament contenen oli i sosa. Són utilitzats per netejar la roba i el rentaplats.
  • Tirassos de vapor: el vapor elimina gairebé el 100 % dels bacteris, per la qual cosa, a més de ser eficaç, és una tècnica molt natural.

Noemí Rodríguez, fundadora del blog VIVIENDO CONSCIENTE, recomana:

  • Ventilar els espais: és una bona manera perquè l’espai respiri i perquè s’hi renovi l’aire.
  • Tenir plantes: hi ha plantes específiques que capturen alguns dels contaminants que romanen per casa.
  • Purificar l’aire: mitjançant aparells que es dediquen únicament a purificar l’aire intern.

A part d’utilitzar aquests trucs sostenibles, el primer que hem de fer per tal de no invertir tant de temps netejant és no embrutar tant. Oi que sembla una cosa lògica? Per exemple, anar amb sabatilles per casa, posar-hi catifes o utilitzar davantals de cuina són bones pràctiques que us ajudaran a mantenir un espai higiènic durant més temps.

El primer pas per tenir una casa neta és fer servir menys productes de neteja i embrutar menys: #menysésmés.

Així doncs, recorda recórrer abans als recursos naturals que als químics i mantingues el teu espai vital “naturalment” més net.